Stiže prva Razer Android konzola

0

Predstavljen je tizer za prvu prenosivu Android konzolu kompanije Razer.

Kompanija Razer, koju mnogi najbolje znaju po širokoj ponudi perifernih uređaja, se udružila sa kompanijama Qualcomm i Verizon kako bi napravila svoju prvu gejming konzolu – Razer Edge 5G.

Naravno, ova konzola neće biti ništa revolucionarno, iako je nazivaju „prvom prenosivom 5G gejming konzolom na svetu“, već će pokretati Android operativni sistem. Dakle, biće nešto između pametnog telefona i Nintendo Switch, odnosno Steam Deck konzole.

Razer Edge 5G se zasniva na Snapdragon G3x Gen 1 Gaming platformi, koju je kompanija Qualcomm otkrila prošlog novembra kao referentni dizajnom. Taj uređaj je dolazio sa OLED ekranom dijagonale 6,55 inča i brzinom osvežavanja od 120 Hz, ugrađenom kamerom, četvorosmernim zvučnicima i mogućnošću izlaza preko DisplayPort USB-C beze sa monitorom.

U prvom tizeru, čini se da je Razer Edge 5G potrošačka verzija Qualcomm uređaja. Dizajn uređaja podseća na Razer Kishi kontroler, koji je sada integrisan u sopstveni samostalni hardver, umesto da se prodaje kao dodatak za telefon.

Ipak, kada ova konzola konačno bude lansirana 15. oktobra na RazerCon događaju, videćemo kako će je kupci prihvatiti – pogotovo ako uzmemo u obzir da će funkcionalnost biti manje-više ista kao i kod pametnih telefona koje nosimo u džepovima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.