Štimac prvi pik za klupu Bosne i Hercegovine

0

Trenutno najozbiljniji kandidat za novog selektora fudbalera Bosne i Hercegovine je nekadašnji selektor Hrvatske Igor Štimac.

Užarena klupa „zmajeva” je i dalje prazna. Nakon otkaza nekadašnjem selektoru Crne Gore Faruku Hadžibegiću, ni Meho Kodro se nije puno zadržao na njoj.

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine smijenio je Kodra već nakon dva meča i krenuo u potragu za selektorom koji će predvoditi ovu selekciju u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Bosna i Hercegovina će sa trećim selektorom završiti kvalifikacije, a nakon osvojenih šest bodova u prvih šest kola plasman na Evropsko prvenstvo je za „zmajeve” misaona imenica.

Ipak, do njega bi mogli da dođu preko Lige nacija, s obzirom da je Bosna i Hercegovina šampion grupe B morala bi da osvoji turnir koji će igrati četiri najboljeplasirane reprezentacije ovog takmičenja koje nisu uspjele da obezbijede nastup preko kvalifikacija.

Kako saznaje „Meridiansport“ u nastavku kvalifikacija i na završnom turniru ekipu će predvoditi Igor Štimac ili Savo Milošević, ali je nekadašnji selektor Hrvatske i trener Hajduka iz Splita trenutno prvi pik NFSBiH.

Štimac je trenutno selektor Indije ali s obzirom na situaciju u tamošnjem savezu moguće je da će brzo doći do raskida saradnje.

Hrvatski trener je prije Indije sa klupe predvodio Al Šahaniju, Sepahan, Zadar, reprezentaciju Hrvatske, Zagreb i Hajduk Split.

(meridiansport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.