Stijović u Ulcinju: Vlada traži rješenje da pomogne privrednicima u daljem razvoju

0

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović i državna sekretarka Nikolina Mišnić posjetili su fabriku namještaja “KURTI” u Ulcinju.

Direktor Kabil Kurti je predstavio fabriku namještaja “KURTI” i napomenuo da su razvoj započeli kao stolarska radnja 1991 godine.

Naveo je da je danas fabrika moderan pogon za proizvodnju namještaja sa programima koji obuhvataju proizvodnju različitih modela tapaciranog namještaja kao što su: trosjedi, dvosjedi i fotelje unikatnog dizajna, ugaone garniture, francuski kreveti i ležajevi raznih modela i dimenzija.

Ministar je izrazio zadovoljstvo i rekao da je posebno oduševljen porodičnim angažovanjem i predanošću sa kojom svi zaposleni pristupaju radnim obavezama i jako prijatnoj, ali očigledno radnoj atmosferi.

Poseban fokus je stavio na vrlo moderan i orginalan dizajn namještaja i riješenja za opremanje enterijera i prilagodljivost dimenzija namještaja.

Ministar je istakao volju Vlade da se suočava sa problemima privrednika i da traži rješenje da pomogne privrednicima kako bi se dalje razvijali i da što lakše prevaziđu krizu koju je izazvala pandemija koronavirusa i u sektoru proizvodnje namještaja i njegove prodaje.

“Ministarstvo će tražiti načine da se podrže uspješne poslovne priče poput fabrike namještaja Kurti kroz riješavanje njihovih problema, a sa ciljem daljeg razvoja kako ove fabrike, tako i budućih investicija u realnom sektoru koji je neophodan Crnoj Gori”, istakao je Stijović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.