Stevo Muk: Policija i tužilaštvo da procesuiraju vinovnike svih incidenata

0

Osuđujemo sve incidente, prijetnje i svaki vid ponašanja koji druge pojedince i grupe ugrožava ili proizvodi njihov osjećaj ugroženosti, saopštio je Stevo Muk direktor Instituta Alternativa.

“Neprihvatljiv je svaki vid revanšizma prema građanima, partijama ili organizacijama koje se smatraju poraženim na izborima”, kazao je on. 

Kako  je kazao, incidenti i prijetnje se moraju procesuirati bez obzira da li su plod autentičnih loših namjera pojedinaca ili grupa, ili su namjera drugih da provokacijama podstaknu osjećaj ugroženosti zarad političkih ciljeva.

“Pozivamo Upravu policije i Tužilaštvo da umjesto pasivnog odnosa, proaktivno procesuiraju vinovnike svih incidenata, obezbijede javni red i mir i nastave da rade svoj posao u skladu sa zakonima koji uređuju njihove nadležnosti i pravila postupanja”, kaže se u saopštenju.

Oni sun kazalin da je odgovornost institucija  da hitno utvrde institucionalnu istinu u svakom događaju i o tome vjerodostojno obavijeste javnost, tako sprečavajući širenje lažnih vijesti.

“Ukoliko državni organi pasivno posmatraju incidente, može se opravdano sumnjati da politici koja je postavila njihova rukovodstva, odgovara društveno stanje koje incidenti proizvode”, kaže se u saopštenju. 

Kako ej kazao, takvo pasivno ponašanje predstavlja zloupotrebu ovlašćenja i javnih funkcija, jednako kao i ekstenzivna i nesrazmjerna (zlo)upotreba tih ovlašćenja, a čemu smo svjedočili proteklih godina.

“Aktuelna Vlada i čelnici državnih institucija imaju političku i profesionalnu odgovornost sve do formiranja nove vlade”, zaklučio je Muk.
(Vijesti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.