Stefanović: Uhapšen direktor “Infrastrukture željeznice Srbije” zbog mita

Stefanović: Uhapšen direktor “Infrastrukture željeznice Srbije” zbog mita

Direktor “Infrastrukture železnice Srbije” M.J. (59), član Nadzornog odbora Kompanije “Ratko Mitrović” iz Novog Sada D.B. (50) i dvojica advokata uhapšeni su zbog davanja i primanja mita, saopštio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

On je na konferenciji za novinare u Palati Srbije rekao da je M.J. osumnjičen da je primio mito u iznosu 10.000 evra u službenim prostorijama preduzeća od posrednika D.B. za eksproprijaciju zemljišta koje se nalazi na trasi brze pruge.

Tokom hapšenja M.J. pronađen je novac.

Uhapšeni advokati Z.S. i V.K. osumnjičeni su da su davali mito u dogovoru sa M.J, da bi fakturisali svoje pravne usluge u višemilionskim iznosima, a zatim dio tog novca vraćali i dijelili između sebe.

Svim uhapšenima određeno je zadržavanje do 48 sati, nakon čega se očekuje da će slučaj preuzeti Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Related posts

1 Comment

  1. Roky

    Jevtić je na saslušanju sve priznao. Rekao je da je tačno da je primao mito, ali je tvrdio da je za sebe zadržavao samo manji deo novca, dok je veći davao lično ministarki Mihajlović i njenom partneru Vladimiru Atanackoviću. Kako je rekao, novac im je davao na ruke – otkriva izvor Kurira.

    Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *