Stefanović u Vaššingtonu s predstavnicima DEA o borbi protiv trgovine narkoticima

0

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutraššnjih poslova Nebojšša Stefanović sastao se u Vaššingtonu, u okviru viššednevne posjete SAD, s predstavnicima američke Uprave za borbu protiv droga (DEA).

Kako je saopššteno iz njegovog kabineta, Stefanović je s direktorom DEA Utamom Dilonom i njegovim saradnicima razgovarao o unapređenju borbe protiv trgovine narkoticima, kao i o saradnji srpske policije s pripadnicima DEA.

Stefanović je istakao da su pripadnici Ministrastva unuštrašnjih poslova Srbije tokom 2018. godine zaplijenili višše od četiri tone narkotika i dodao da su u ovoj godini rezultati jošš bolji, imajući u vidu da je srpska policija, za samo četiri meseca, oduzela višše od dvije tone droge.

Stefanović i Dilon saglasili su se da borba protiv narkotrafikinga predstavla veliki izazov, ne samo za Srbiju i SAD već i za mnoge druge držžave. Zbog toga je, kako su istakli, važžno utvrditi konkretne korake buduće saradnje služžbi dveju zemalja, kako bi bile jošš efikasnije u hapššenju kriminalaca i zapleni narkotika.

Ministar Stefanović istakao je i važžnost treninga pripadnika MUP-a u borbi protiv trgovine narkoticima i pozvao Dilona i njegove saradnike da razmotre mogućnost unapređenja saradnje u oblasti edukacije i obuka, sa čim su se predstavnici DEA i složžili, kažže se u saopšštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.