Stefanović: Srbija i UAE imaju izuzetne odnose

0

Srbija i Ujedinjeni Arapski Emirati imaju izuzetne odnose koji se razvijaju zahvaljujući obostranoj podršci rukovodstava dviju zemalja, izjavio je potpredsjednik vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović u intervjuu za novinsku agenciju Ujedinjenih Arapskih Emirata “WAM”.

Stefanović, koji boravi u Abu Dabiju, istakao je da je Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme “IDEX 2021”, inače najveći međunarodni skup eksperata u oblasti vojne industrije, izuzetno dobro organizovan.

On je naglasio da organizacija tog svjetskog događaja u uslovima pandemije korona virusa predstavlja izazov, ali da su UAE uspešno prevazišle sve poteškoće i ugostile delegacije iz cijelog svijeta sprovodeći sve neophodne zaštitne mjere za očuvanje zdravlja i bezbednosti izlagača i posetilaca.

Stefanović je istakao da je rukovodstvo UAE pružilo priliku zemljama da učestvuju u ovom vodećem svjetskom sajmu, koji predstavlja ključnu platformu za istraživanje najnovijih tehnologija u odbrambenoj industriji.

– Zahvalni smo na pruženoj prilici da učestvujemo na sajmu naoružanja IDEX 2021 i prezentujemo proizvode naše industrije. To je istovremeno idealna prilika za Srbiju da predstavi svoje najnovije proizvode, od lake vojne opreme, preko oklopnih vozila do svih tipova municije – rekao je Stefanović, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Zahvalio je organizatorima sajma “IDEX 2021” zbog entuzijazma s kojim su obezbedili učesnicima i izlagačima svu potrebnu podršku, udobnost i bezbijednost, ističući da je i poštovanje zaštitnih mjera na najvišem nivou.

– Imali smo sastanke sa visokim zvaničnicima UAE i spremni smo da učvrstimo sveopštu saradnju – naveo je Stefanović i potvrdio da su bilateralni odnosi između UAE i Srbije u konstantnom razvoju, zahvaljujući podršci rukovodstava dveju zemalja.

– Zahvalni smo UAE i njihovom rukovodstvu na podršci koji su pružili Srbiji i u otklanjanju posledica pandemije Kovid-19, kao i na donaciji medicinske opreme za borbu protiv ove bolesti – zaključio je Stefanović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.