Stefanović: Prvo treba da bude istražena imovina političara, odnosno članova Vlade

2

Potpredsjednik Vlade i ministar policije Nebojša Stefanović rekao je u Narodnoj skupštini da po zakonu o porijeklu imovine, o kojem je u toku rasprava pred poslanicima, prvo treba da bude istražena imovina političara, odnosno članova Vlade u prvom redu.

– To je važno, jer u suprotnom neće biti povjerenja u ovaj zakon. Dakle, prvo treba istražiti poreklo imovine upravo ljudi koji predlažu zakon, najviših nosilaca izvršne vlasti, imovinu svakog od njih, svakog člana njihove porodice i onda krenuti dalje- rekao je Stefanović.

On je istakao da je predloženi zakon odličan antikoruptivni mehanizam i da pokazuje volju države da na ozbiljan način pristupi ovoj temi, jer na jednom mjestu sublimira sve mogućnosti koje je Poreska uprava dijelom imala i ranije, ali i proširuje te mogućnosti i to ne samo Poreske uprave već i drugih državnih organa.

Kako je istakao, pored političara, među prvima treba da se nađu i oni sa višemilionskom imovinom. Kako je naveo ispitivanje porekla imovine, može biti problem samo onima koji ne znaju kako da dokažu poreklo svoje imovine.

2 Comments
  1. Zorge komentariše

    Pa kada bi oceli od njega morao bi odma u Zabelu pa otac mu pa kum mu a da ne idemo dalje

  2. lilit komentariše

    A Kopaonik, da li si srušio onu “kućicu”?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.