Stefanović: Priština u Interpolu kao piroman u barutani

Stefanović: Priština u Interpolu kao piroman u barutani

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je, povodom zahtjeva samoproglašenog Kosova da bude primljeno u Interpol, da se Beograd ne bori samo protiv prištinskih institucija već da su suparnici velike zapadne zemlje koje su priznale nezavisnost Kosova i koje lobiraju da ono bude primljeno u Interpol.

Nebojša Stefanović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da je zadatak Beograda da kontaktira sa drugim ministrima unutrašnjih poslova koji su članovi Skupštine Interpola i da predstavi argumente protiv prijema tzv. Kosova.

“To je kao da pustite piromana u barutanu”, istakao je ministar i dodao da Beograd ima političke, policijske i pravne argumente.

Podsetio je na Rezoluciju 1244, kao i na to da je Generalna skupština Interpola stava da samo države-članice UN i posmatrači mogu biti članice i te organizacije.

Stefanović dodaje i da je veći broj prištinskih funkcionera na srpskim potjernicama i da su optuženi za najteža krivična dela. Ukazuje i da Priština već ima kontakt sa Interpolom putem Unmika i da je njihov zahtjev za članstvo pokušaj da pokažu uticaj, zajedno sa moćnim saveznicima i da naprave još jedan korak ka priznanju.

Ministar ističe da će se Srbija boriti sve do dana glasanja i da će sve učiniti da ubijedi i ostale da bi prijem tzv. Kosova bio loš za Interpol i da bi to bila politizacija organizacije.

Komentarišući izjavu Sulejmana Ugljanina, koji je Srbiju nazvao “fašističkom tvorevinom”, Stefanović navodi da se ne radi o naročito ozbiljnom političaru, ali da to jeste užasna izjava.

Kaže da je Ugljanin, dok je bio u vlasti, stajao uz himnu “Bože pravde” i učinio mnogo za sebe, a malo za Bošnjake.

“Kada nije u vlasti, sada mu ništa nije dobro”, ističe Stefanović.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *