Stefanović o prijemu Kosova u Interpol: Priština vrši pritisak na članove Izvršnog komiteta

0

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da su apsolutno netačne tvrdnje prištinskih zvaničnika da su se skoro svi učesnici rasprave na sjednici Izvršnog komiteta Interpola založili da se zahtjev takozvanog Kosova razmatra na Generalnoj skupštini i da predstavljaju pritisak na članove Izvršnog komiteta i to u trenutku dok sjednica još traje.

Stefanović je, u izjavi za Tanjug, pojasnio da je riječ o sastanku na kome se ne donosi konačna odluka o dnevnom redu predstojeće Generalne skupštine Interpola koja će biti održana u Čileu, već samo se članovi Izvršnog komiteta upoznaju sa zahtjevom.

Konačni dnevni red, kao i odluka da li će se aplikacija takozvanog Kosova uopšte naći na sjednici Generalne skupštine, biće poznati tek dva dana prije zasijedanja, tačnije u oktobru, istakao je Stefanović.

“Uprkos ovakvim nedopustivim pritiscima na članove Izvršnog komiteta, nastavićemo snažno da se borimo da zaštitimo međunarodno pravo i naše nacionalne interese. Branićemo suverenitet Srbije, ali i integritet Interpola”, podvukao je ministar.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.