Stefanović: Ko nema dozvolu za kretanje biće mu napisana krivična prijava

0

Nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obavijestio javnost da je donijeta odluka kojom se uvodi policijski čas od 20 – 05 časova, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović gostovao je na javnom servisu i pojasnio šta znače ove odredbe.

– Koga policija zatekne na ulici posle 20 časova, a nema pisanu dozvolu, biće im napisana krivična prijava, biće sprovedeni na kućne adrese, a krivični postupci biće sprovedeni potom – rekao je Stefanović.

Policijski čas se odnosi na vrijeme u kome se od građana zahtijeva da ostanu u svojim domovima. On se uvodi kao mjera zabrane kretanja građanima posle određenog vremena.

Po pravilu, policijski čas se proglašava kao dio seta mjera vanrednog stanja. Svaka osoba koja se nađe na ulici za vrijeme policijskog časa može biti pritvorena i naknadno kažnjena od organa vlasti za postupanje suprotno odlukama države.

Podsjetimo, od danas se primjenjuju i nove pooštrene mjere. Zabranjuje se od u 10 sati ujutru izlazak osobama starijim od 65 godine.

Vučić je rekao da će za njih biti otvorene prodavnice i supermarketi nedeljom ujutru od 4 do 7 pod posebnim pravilima, gdje će svi dobiti maske i razmak između njih.

(Kurir.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.