Starović: Prisustvo kadeta na Kozari najavljeno i potpuno bespotrebno ispolitizovano

0

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Nemanja Starović izjavio je danas da je potpuno bespotrebno ispolitizovano prisustvo kadeta Vojne akademije Univerziteta odbrane i Kriminalističko-policijskog Univerziteta na obilježavanju 82 godine od Bitke na Kozari na Mrakovici, poručivši da je njihovo učešće najavljeno preko ambasade Srbije u Sarajevu.

On je naglasio da kadeti 10 godina unazad svake godine učestvuju u manifestacijama koje se organizuju u inostranstvu u sklopu državnog programa njegovanja tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, te da njihovo učešće u toj vrsti manifestacija nikada nije problematizovano u nekakvom političkom ključu.

– I nije mi do kraja jasno zašto i čemu ovakve reakcije prethodnih dana iz Sarajeva. Kada imamo sve u uvidu, mogu da kažem da se radi o jednom potpuno bespotrebnom, pa i štetnom pokušaju politizacije celog slučaja i pravljenja problema tamo gde ga zapravo nema i nikako ne može biti – poručio je Starović.

On je ukazao da srpski kadeti i studenti redovno svake godine učestvuju u manifestacijama koje se oraganizuju u Austriji, Slovačkoj, Češkoj, Rumuniji, Grčkoj, Sjevernoj Makedoniji i BiH.

– Svaki put godinama unazad, dakle, njihovo učešće se najavljuje redovnim diplomatskim putem, u konkretnom slučaju preko Ambasade Republike Srbije u Sarajevu i tako je bilo i ove godine – rekao je Starović za Tanjug.

On je podsjetio i da kadeti i studenti redovno godinama unazad učestvuju na manifestacijama, bilo na Kozari ili u Donjoj Gradini, da su uvijek lijepo dočekani i da nikada prethodnih godina to nije predstavljalo problem.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić rekao je juče da mora da se utvrdi ko je dozvolio da, kako je rekao, „Vojska Srbije“ uđe na teritoriju BiH, nakon što su kadeti vojne i policijske akademije učestvovali u defileu u Prijedoru povodom obilježavanja 82. godine od Bitke na Kozari.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.