Stari problemi glavobolju zadaju: Partizan izgubio spor protiv Asana i mora da plati preko 500 hiljada evra!

0

Japanski reprezentativac Takuma Asano je pre više od godinu dana napustio Partizan zbog neisplaćenih plata. Nije bio prijateljskog rastanka. Brzonogo krilo je samovoljno napustilo Humsku. Dve strane su prebacivale lopticu, upirale prstom u krivca sa suprotne strane. Spor koji su Asano i crno-beli vodili, dobio je Japanac.

FIFA je presudila da Partizan morao da isplati fudbaleru Bohuma 453.281 evra, plus 898.467 dinara, saznaje dnevni list Danas. Japanski reprezentativac je u Partizanu imao godišnja primanja od blizu 600.000 evra.

U saopštenju za javnost objavljenom na svom sajtu, Asano je tada objasnio da nikakav problem nije imao sa ekipom i trenerima, ali sa klubom – jeste. Zbog novca.

„Raskinuo sam ugovor sa Partizanom. Pošto sam se mučio neko vreme, nisam imao drugog izbora osim da donesem ovakvu odluku, pošto sam osetio da me klub ne poštuje. Klub me nije redovno plaćao, niti je na vreme pokrivao ostale moje troškove, kao što nije ni odgovarao na moje zahteve da se problem reši“, istakao je Japanac i dodao:

„Boli me što napuštam klub pod ovakvim nesrećnim okolnostima, jer je Partizan važna stanica u mojoj karijeri. Zahvalan sam svima koji su me iskreno podržavali za vreme boravka među crno-belima, uključujući Savu Miloševića, kojio me je i doveo, Aleksandra Stanojevića, jer je uvek verovao u mene, izuzetne saigrače i članove stručnog štaba, kao i navijače koji su uvek verovali u mene i ekipu. Hvala vam iz dubine duše“, napisao je Asano u oproštanoj poruci.

Japanac je došao u Partizan u letnjem prelaznom roku 2019. godine i bio je u Humskoj manje od dve godine. Prošlu sezonu je proveo u Bundesligi igrajući za Bohum. Na 27 utakmica je postigao tri gola i imao četiri asistencije. Igrao je još i za Hirošimu, Arsenal, Štutgart i Hanover.

Asana bi trebalo da gledamo krajem godine na Mundijalu u Kataru.

(MozzartSport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.