Stanovnici sela uz albansku granicu napadaju i tjeraju lovce iz Podgorice: “Ovo je naša zemlja, ovdje nema šta više da tražite”!

Stanovnici sela uz albansku granicu napadaju i tjeraju lovce iz Podgorice: “Ovo je naša zemlja, ovdje nema šta više da tražite”!

Dvojica lovaca iz Podgorice, Dragan Ostojić i Marko Aćimić, prije nedjelju dana, doživjeli su neprijatnost na području Tuzi, kada su ih dvije osobe otjerale uz povike “Ovo je naša zemlja, samo nam pravite štetu, i ne dolazite više ovamo”, saznaje Borba.

Ostojić i Aćimić su, kako nam je potvrđeno sve to uredno prijavili Lovačkoj organizaciji, a o svemu tome biće obaviještena i policija.

Kako saznajemo, ovo nije prvi incident koji se dešava na području Tuzi, ali su nadležni prikrivali sve te događaje.

Lovačka organizacija Podgorice gazduje lovištima i na području Tuzi.

Prema našim informacijama, lovci su se vuše puta žalili da imaju probleme prilikom obavljanja zakonitog lova u lovištu, “Podgorica III”, koje zahvata novoformiranu opštinu Tuzi.

Lovačkoj organizaciji se 18.08.2019 obratio Dragan Ostojić koji je bio u lovu sa Markom Aćimićem, u selu Sukuruć i da su tom prilikom doživjeli maltretiranje. Prišla su im dva lica, jedan se predstavio kao Roko Camaj i naredili su im da napuste lovište jer to je “njihova zemlja” i “prave im štetu”.

Ostojić i Aćimić su izbjegli dalje neprijatnosti i napustili su tu teritoriju.

Osim maltretiranja kojem su lovci izloženi na području Tuzi, u više navrta su nepoznata lica sa tog područja lovcima nanosila štetu i na samim vozilima, kako i na vozilima lovočuvara i upravnika lovišta.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *