Stanojević pred 100. meč na klupi Partizana: Volio bih da pobijedimo 1:0

0

 

Posebna utakmica. U svim drugim okolnostima meč sa Radnikom ne bi imao bogzna kakav značaj, ali dobija na vrijednosti usled saznanja da će biti okruglo 100. Aleksandra Stanojevića na klupi Partizana.

Aktuelni strateg Parnog valjka vodio je u prvom mandatu (od aprila 2009. do decembra 2011) ekipu na 80 susreta, u Ivanjici prije tri dana upisao 19 otkako se početkom septembra vratio u ovdašnji fudbal, pa će protiv Surduličana proslaviti rijedak jubilej.

Trenutno je deveti na klupskoj listi najdugovječnjih trenera, a ako se računa vek trajanja od raspada SFRJ onda ulazi u red privlegovanih, s obzirom da su više od njega tim sastavljali samo Ljubiša Tumbaković (405), Vladimir Vermezović (116) i Miroslav Đukić (102).

„Čast je što sam trener gormade od kluba, ali mi u Partizanu gajimo posebnu emociju, osjećaj pripadnosti ovom klubu važniji je od bilo koje brojke. Želim da taj sistem vrijednosti prenesem budućim generacijama. Za sve nas, pripadnike novijih, Ljubiša Tumbaković je trener svih trenera. Rekao bih da imamo njega, zatim slijede svi ostali, tu smo negdje. Nebitno ko koliko utakmica ima. Mada, jeste lijep osjećaj toliko se zadržati i biti dio ovako moćnog kluba“, zadovoljnim glasnom konstatuje Stanojević pred susret 23. superligaškog kola sa Radnikom .

S njim na čelu, stručni štab nema većih problema oko sastava tima, ako se izuzme roviti Rajko Brežančić.

„Pred svaki meč smo oprezni. Radnik je u naletu, fokusirani smo maksimalno, jer gajimo veliki respekt prema svakom protivniku. Naravno da gosti imaju interesantne igrače, ali ima ko da priča o takvim stvarima. Za poštovanje je što Radnik – koji nije klub iz prva četiri na tabeli – ima prvog strijelca lige, Milana Makarića (15 pogodaka). Kvalitetan je, postiže golove na razne načine, može sam da riješi utakmicu, nekad uz pomoć saigrača“.

Pretpostavka je ipak, da će se za sve pitati Partizan, makar bio prinuđen da improvizuje u napadu i počinje sa Filipom Holenderom u ulozi „devetke“, zbog rovitost Žana Kristofa Bajbeka.

„Ne kajem se što nismo doveli stranca u napadu, umjesto Bajbeka. Od trenutka kad smo shvatili da Nikola Štulić odgovara našim zahtjevima, sve se promijenilo. Na kraju krajeva, Štulič je odradio kvalitetno završnicu jeseni i dobro radio na pripremama u Turskoj. Možda je bilo lakše da sam doveo stranca, ali bih time zatvorio postor ra razvoj mladog igrača, za kog mislim da je sjajan i koji nam je već nešto donio“.

Govorio je Aleksandar Stanojević, bez ustručavanja, i u pojedincima. Najprije i Filipu Holenderu, čiji je učinak dobar, ali koji ponekad, stekao se utisak, previše solira.

„Igra odlično. Davao je golove, upisivao asistencije, važno mi je da igra fantastično za tim, sjajno otvara prostore sebi i drugima, a kad je tako ne može ništa da mi zasmeta, sve dok dobro radi za ekipu“.

Koja i o Vladimiru Stojkoviću, čija intervencija protiv Javora je sačuvala pobjedu favoritu u minuloj rundi.

„Nema potrebe da Stojke brani dobro u Ivanjici da bi bio najbolje rješenje među stativama. Za mene je uvijek najbolje rješenje; zato što dobro brani i što je lider. Plus, podigao je nivo forme, podsjetio na Stojketa iz starih dana. Hoće li braniti u kontinuitetu ne zavisi od njega, već od bonus igrača. Ako mladi, poput Jovića, Štulić i Filipa Stevanovića budu dobri onda će Stojković braniti. U suprotnom će Popović biti drugi bonus, uz Svetozara Markovića“.

Kad je o golmanima riječ, Stanojević je rekao da se nada oporavku operisanog Nemanje Stevanovića do kraja seozne, kao i da će mladi Matija Gočmanac biti na klupi svaki put kad Stojković ne bude branio, a podiže obrve poslije konstatacije da je Partizan riješio u svoju korist sva četiri duela sa Radnikom kod kuće, uz gol-razliku 9:3, pa Grobari prižekljkuju goleadu.

„Volio bih da pobijedimo 1:0. Radnik od septrembra nije izgubio meč na strani, ne moram da objašnjavam šta to znači. To mi ne daje za pravo da kažem da će biti goleada. Zato bih minimalcem bio prezadovoljam. Slavoljub Đorđević pravi odlične rezultate, pokazao se u juniorskoj konkurenciji, sad je oformio takmičarsku ekipu“, dodao je trener Partizana.

Prošla su tri proljećna kola, a Filip Stevanović nije video teren.

„Bio je u protokolu u Ivanjicom, međutim, fizički nije spreman. Nije prošao pripreme sa ekpom. Moraće da pojača treninge. Čekamo ga…“, obrazložio je Aleksandar Stanojević status novog člana Mančester Sitija.

(Mozzartsport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.