Stanković o Falčineliju: Bio je briljantan pre tri godine, žrtvuje se za ekipu

0

Tomane je bivši, Dijego Falčineli novi napadač Crvene zvezde. Na radost trenera Dejana Stankovića, koji se o njemu podrobno raspitao u Italiji, pa je na konferenciji za novinare uoči prvenstvenog meča sa Čukaričkim imao šta da kaže povodom potpisivanja ugovora sa 29-godišnjim napadačem.

O kome je, pre no što se odlučio, konsultovao i sa Sinišom Mihajlovićem, trenerom Bolonje iz koje je Falčineli i stigao na jednogodišnju pozajmicu u Beograd.

“Pratili smo ga dosta. Dosta skautirali. Pričali smo i pre prvenstva, šta će biti, kako će biti… Rekao sam i tada: ‘Polako’. Prelazni rok traje. Tako da je sada došao momenat da smo se svi zajedno odlučili za njega. Iskusan je, levonogi napadač. Imao je briljantnu sezonu u Krotoneu pre tri godine kada je doveden kao jedno ‘medium-high’ pojačanje. Igrao je za Sasuolo, posle toga Bolonja, pričao sam sa Sinišom, da čujem kakav je kao ličnost. Jedan profesionalaci. Neko ko mnogo radi za ekipu tako da su ga treneri stavljali i sa strane malo da igra, ne kao centralnog špica, jer je momak koji želi da pomogne ekipi, da se žrtvuje. Dosta radi. Ali ja ga vidim kao prvog špica, mislim da može dosta da nam donese zbog načina na koji mi igramo”, rekao je Stanković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.