Stanković: Ne bih se zadovoljavao učinjenim, na ljeto želimo da napravimo nešto još bolje

0

“Krivo mi je što nismo uspjeli da izbacimo Milan, jer mislim da smo to mogli i da smo imali izvanrednu priliku da to uradimo. Sa druge strane treba biti realan, ne treba gubiti glavu jer znaš protiv koga si igrao”, rekao je šef struke crveno-belih.

Strateg Crvene zvezde žali za propuštenom šansom u Milanu, ali je uvjeren da će on, njegov struči štab i igrači, izvući pouke koje će im omogućiti da već u narednoj sezoni dodatno podignu lestvicu po pitanju rezultata.

Crveno-beli su podigli lestvicu rezultata i očekivanja, pa će biti pred ozbiljnim izazovom narednog ljeta.

“Krivo mi je što nismo uspjeli da izbacimo Milan, jer mislim da smo to mogli i da smo imali izvanrednu priliku da to uradimo. Sa druge strane treba biti realan, ne treba gubiti glavu jer znaš protiv koga si igrao. Našom igračkom voljom i željom, spremanjem utakmice smo imali šansu da napravimo jedno ogromno iznenađenje i ispišemo istoriju, pokazali smo da možemo. Iz ovakvih utakmica izvlačim pouke, da bi u sledećem izazovu koji bude bio ispred nas, a ja se nadam već na leto napravili još nešto bolje nego u prethodnoj sezoni. Ne bih se zadovoljavao učinjenim, podigli smo lestvicu i želim da izvučem pouke, kao što sam iz svake utakmice u Crvenoj zvezdi koja nije bila završena dobro izvlačio pouke i bio bolji na svakoj sledećoj”, rekao je Stanković.

Šef stručnog štaba crveno-belih smatra da je prikazana igra protiv Milana rezultat ne samo želje i već i odlične fizičke pripremljenosti.

“Teren je najbolje mjerilo, da bismo mogli da igramo fudbal kao u Milanu, moji igrači moraju da budu spremni. Upravo to je zasluga mog stručnog štaba, momaka koji se bave fizičkom spremom, na čelu sa Federikom Panonćinijem. Ne bismo mogli da namestimo igru onako kako želimo da oni nisu spremni da odgovore na postavljene zadatke. Bitan faktor je i volja, ali u ukoliko fizička sprema nije na zadovoljavajućem nivou nemoguće je ostalo sprovesti u delo”.

Napadački stil igre je nešto čemu teži stručni štab crveno-belih od dolaska u klub.

“Na tome radimo. Godinu dana sam ovde i momci to prihvataju fenomenalno, zajedno sa mojim stručnim štabom i zajedno sa svima u Crvenoj zvezdi smo napravili jednu fenomenalnu organizaciju, počev od Mediko bloka. Hteo bih da se zahvalim doktoru Miodragu Mladenoviću i njegovim saradnicima, koji u rekordnom roku vraćaju igrače u potpuni trenažni proces. Kontrolišemo svaki dan monitoring svih njih. Preko mog stručnog štaba za fizičku spremu, kao i za tehničku spremu, svi funkcionišemo kao sat i sve se zna, kako i šta se radi. Još jednom veliko hvala mom stručnom štaba na profesionalnom odnosu prema ekipi”.

Nije krio Dejan Stanković da je stigao veliki broj čestitki posle odigranog dvomeča sa Milanom.

“Svi su čestitali i bili oduševljeni. Ne bih imenovao sve, ali ima mnogo ozbiljnih ličnosti, koje su čestitale i Crvenoj zevzdi i ovim momcima na izvanrednoj prikazanoj igri u 180 minuta”.

U sjutrašnjoj utakmici protiv Proletera iz Novog po svemu sudeći neće biti previše kalkulisanja.

“Nema razloga za kombinovani sastav i odmaranje igrača. Mi smo ekipa koja se spremala za tri utakmice u nedelji, tako da će protiv Proletera na teren izaći najjači tim. Što se tiče povređenih igrača, Gobeljić i Ivanić su pokazali da su spremni i u Milanu, jedina dilema je Falko, koji je u Subotici osetio malu kontrakturu na loži, ostali igrači su spremni. Spremamo utakmicu za utakmicu, sigurno da je su naša filozozija i ciljevi poznati. Sutrašnja utakmica je najvažnija u ovom momentu i sem tri boda ništa drugo ne uzimamo u razmišljanje”.

Osvrnuo se Stanković i na moguće emotivno pražnjenje igrača

“Vidjećemo da li će Katai moći da počne meč. Što se tiče emotivnog pražnjenja na to moramo da se navikavamo, mi smo profesionalci, fudbal se igra i dalje. U ovom trenutku su ciljevi prvenstvo i kup, emocije mogu da budu prisutne, prvi i drugi dan, posle toga se resetujemo i idemo dalje”.

Navijači bi svakako dali poseban ton ovoj sezoni, da ih je bilo na tribinama.

“Svaki dan mi je sve žalije i žalije, pogotovo u ove dvije utakmice što nismo imali takvu podršku navijača. U trenutku te ponesu adrenalin i emocije, pogotovo mene, svakom bih osporio kada bi stao rame uz rame sa mnom da se meri koliko ja volim Zvezdu. Mislim da niko ne bi pobedio protiv mene, zato mi je dodatno žao što nisu na tribinama jer smo sada jaki, a sa njima bismo bili još jači. Jučerašnji dan će mi ostati zauvek urezan u sećanju”, poručio je šef stručnog štaba Dejan Stanković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.