Stanišić: Usvojiti Lex specialis koji bi poništio sve odluke o dodjeli stanova ili stambenih kredita javnim funkcionerima!

0

Neophodno je da Skupština Crne Gore u hitnom postupku usvoji Lex specialis koji bi poništio sve odluge bivšeg režima, kojima se obezbjeđuje privatna korist državnim funkcionerima, a na štetu Crne Gore, saopštio je član Predsjedništva PZP-a Boban Stanišić.

Prema njegovom mišljenju, tim aktom bi sve odluke o dodjeli stanova ili stambenih kredita, po netržišnim uslovima bile poništene i svim javnim funkcionerima bi bili ponuđeni aneksi ugovora po kojima bi morali platiti tržišnu vrijednost stanova i otplatiti cjelokupne iznose kredita.

– U suprotnom država bi oduzimala dodijeljene stanove i pokrenula proces prinudne naplate u slučajevima dodijeljenih stambenih kredita. Ovakav Lex specialis bi se odnosio samo na javne funkcionere, a ne na državne službenike koji su u stanju socijalne potrebe u skladu sa Zakonom o socijalnom stanovanju dobili sredstva za poboljšanje uslova života – kazao je Stanišić.

On smatra da bi poslanici, s obzirom da je Skupština Crne Gore rekorder po usvajanju rezolucija koje dijele crnogorsko društvo, trebalo da usvoje i “Rezoluciju osude agresije javnih funkcionera na stanove po povlašćenim uslovima“.

– Ovom rezolucijom bi se osudili svi oni javni funkcioneri koji su bili učesnici “stambene korupcije“, među kojima su predvodnici: Vesna Medenica, Suljo Mustafić, Ivica Stanković, Blažo Jovanić, Sreten Radonjić i mnogi drugi DPS prvoborci i “branitelji“ države. Demokratski front se zalaže za reviziju svih koruptivnih odluka vezanih za stambenu politiku bivšeg režima i poništavanju istih, kao i poštovanju Evropske socijalne povelje i člana 31 koji reguliše pravo na stan – poručio je Stanišić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.