Stanišić: Država spremna da odgovori na bezbjednosne izazove

1

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Obrad Stanišić kaže kako je bezbjednosna situacija u Crnoj Gori stabilna i kako je uvjeren da su bezbjednosne službe i drugi nadležni organi spremni i odlučni da i efikasno odgovore svim izazovima.

“Iskušenja je bilo i biće ih, ali ćemo ih uspješno prevazilaziti, kao i do sada”, kazao je Stanišić za Pobjedu.

Stanišić smatra da do radikalizacije protesta neće doći.

“Pitanje je da li će se sa njima nastaviti, s obzirom na njihovu sve manju masovnost i intenzitet. Ukoliko do toga i dođe, država je spremna da adekvatno odgovori na sve pojave i pokušaje koji bi mogli ugroziti mir i bezbjednost građana i njihove imovine. To se potvrdilo više puta do sada, što dobro znaju organizatori i prethodnih i ovih aktuelnih protesta. Organizatori, mada ih je više i teško je odgonetnuti ko sve stoji iza protesta jer ni sami, vjerujem, nijesu na istim relacijama, moraju biti svjesni svoje odgovornosti”, kazao je Stanišić.

Stanišić smatra da za sada nema potrebe za kontrolnim saslušanjem nadležnih povodom zapljene više od 50 kg kokaina na školskom brodu „Jadran“.

“Javnost je upoznata o zapljeni 50 kg kokaina na školskom brodu „Jadran“. Ovaj događaj je za svaku osudu i zaokupio je pažnju, moju kao predsjednika Odbora i članova ovog tijela, a rekao bih i ukupne javnosti. Veoma je bitno da su nadležni organi zajedno sa Ministarstvom odbrane pravovremeno preduzeli i preduzimaju sve neophodne mjere i radnje kako bi svi učesnici i organizatori u ovoj kriminalnoj radnji bili procesuirani i privedeni pravdi. Ovom prilikom treba odati priznanje bezbjednosnim službama na efikasno i profesionalno odrađenom poslu. Zavisno od daljih aktivnosti vezanih za ovaj događaj, Odbor će procijeniti da li da u dogledno vrijeme zatraži informacije od nadležnih i organizuje njihovo kontrolno ili konsultativno saslušanje. Na osnovu onoga što sam naveo, mislim da za sada nema potrebe za kontrolnim saslušanjem”, kaže Stanišić.

Dodaje da opozicioni bojkot Odbora ne utiče na kvalitet rada tog tijela.

“Više puta sam, u javnim nastupima, govorio da bi rad Odbora bio sadržajniji i dinamičniji da poslanici iz opozicije učestvuju u njemu. Smatram da je to politički hendikep, ali ni u kom slučaju ne i smetnja da Odbor za bezbjednost i odbranu svoj posao radi u skladu sa Zakonom o parlamentarnom nadzoru u oblasti bezbjednosti i odbrane, kao i Poslovnikom o radu Skupštine”, poručuje on.

1 Comment
  1. Vasilije komentariše

    Bezbjedonosna situacija “odlična”:U prostorijama vojske se skladišti droga,krade se ulje iz trafostanica i svetiljke iz tunela,ubistva su svakodnevnica,kradu se zvona sa crkava i vrata sa groblja…Ako mu je Kilibarda ostavio dobro mjesto u Sarajevu neka sto prije ide da malo od nebuloza pocinemo.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.