Stanišić: Detalji iz ugovora Predraga Todorovića su bahati i nemoralni

4

Detalji iz ugovora izvršnog direktora nove nacionalne avio kompanije ToMontenegro Predraga Todorovića koji su posljednjih dana izašli u javnost su u najmanju ruku bahati i nemoralni, poručio je Boban Stanišić, predsjednik Mreže mladih PZP.

Kako je istakao, pored plate od 4.400 eura, troškovi ugovora koji podrazumijevaju 1.000 eura mjesečno za stanarinu, bonus kad poleti prvi avion od 30.000 eura, godišnji bonusi koji dostižu cifru od čak 50.000 eura u zavisnosti od broja putnika i nenormalno velika otpremnina od 100.000 eura su šamar svim građanima Crne Gore, pogotovo onim koji se nalaze ispod linije apsolutnog siromaštva kojih je u Crnoj Gori preko sto hiljada.

Bonusi su kreirani način da se ostavlja prostor da nacionalna avio kompanija ostvari minus i od nekoliko miliona eura, a da Todorović i pored toga ostvari bonus od nekoliko desetina hiljada eura. Ovim putem pozivam izvršnog direktora nacionalne avio kompanije ToMontenegro da se odrekne svih bonusa iz ugovora i otpremnine, jer je plata od 4.400 eura u Crnoj Gori i više nego dovoljna za lagodan život jedne četvoročlane porodice“, naglasio je Stanišić.

Ovakvim ugovorom, dodaje, ostavljena je mogućnost da Todorović u slučaju otpremnine prihoduje preko 250.000 eura za samo godinu dana i ovakav ugovor predstavlja sramotu Vlade Crne Gore.

„Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Sapjić kada je slavio izbor Todorovića za izvršnog direktora nove nacionalne kompanije zaboravio je javnosti da prezentuje i ove bahate detalje njegovog ugovora, ali to je manir koji prati ministra Spajića da voli da radi tajno.

Smatram da je moralna obaveza Predraga Todorovića da se odrekne svih bonusa i da sam pokrene inicijativu da mu se revidira ugovor o radu, u suprotnom njegova izjava na press konferenciji kada je predstavljanja nacionalna avio kompanija gdje je ponosno istakao kako je ostavio top projekat revolucije na tržištu distribucije avijacije i vratio se u Crnu Goru kako bi svoja znanja i vještine dao Crnoj Gori, jer joj je dužan kao građanin, biće dokaz njegovog licemjerstva“, zaključio je Stanišić.

4 Comments
 1. Bijeli komentariše

  Pitanje je ove drzave ko ce da upravlja njenim resursima. Ako se misli regrutovati relativno uspjesah kadar, mora se i platiti. Ova demagogija o dovoljnosti za zivot porodice je bas to demagogija. Covjek je dugo u EU, ima i tamo fiksne troskove , placa vjerovatno poreze, i samim dolaskom je usao u veliki rizik. Na stranu nepristojnosti sto ce ga pljuvati svaki omladinac koji je za Meda zalijepio pet plakata. Ako hocemo kvalitet moracemo da ga platimo.

  3
  12
  1. Novopečeni Staropodgoričanin komentariše

   Ovom prodavaču karata 100 iljada eura, botinama po salama sendvič da brane lupežaj, i svi srećni zadovoljni…

 2. Ja lično komentariše

  Seljacka demagogija. Nijesintinžvalavi ni za MZ Konika a ne da se petljas u veliki biznis. Medova mlatnjava sa potpisom upišanka

  2
  6
 3. Filip komentariše

  Samo vi svirajte demagogije.
  Ovo je više nego bezobrazluk.
  U vrijeme krize na ovaj način plasirati enorma sredstva za Todorovića više je nego izrugivanje i nipodaštavanje normalnog plaćanja zarade i bonusa po tom ugovoru.Ali nažalost nema nikog da obustavi ovakvo rasipanje sredstava po ovom Ugovoru.
  Tužno i ružno.

  6
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.