Stanić: Spajić obećavao veće plate, danas ga to “ne interesuje”

0

Premijer Spajić se, povodom razgovara sa prosvjetnim radnicima i štrajka ponaša kao i u sektoru bezbjednosti, njega to “ne interesuje” dok problem ne dođe do toga da danas desetine hiljada đaka u Crnoj Gori sjede kući, umjesto da su u klupama , ocijenio  je šef Medijskog tima SDP-a Mirko Stanić.

Ističe da Spajić ne shvata da prosvjetari neće “veće plate” već ispunjenje ugovorne obaveze koju su potpisali sa svojim poslodavcem – Vladom Crne Gore.

– Ne čudi nas ni Spajićeva poruka da neće popustiti i da nema povećanja plata. Obećanja o hiljadu eura prosječne plate su ipak bila samo predizborni trik na osnovu kojega je i postao vlast. Zbog toga je bitno da se hitno dođe do rješenja, da se ne bi oštetili oni koji su u ovoj priči najbitniji,  a o kojima se u ovoj kakofonijii ne vodi ni malo računa. Crnogorski đaci ne smiju biti žrtve neispunjenih predizbornih obećanja i neozbiljnog pristupa rješavanju ozbiljnog problema koji je danas eksalirao. Makar i od Spajića – previše je – poručio je Stanić.

 

 

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.