Stanić: Poskupljenje struje osiromašiće građane Crne Gore

1

Član Predsjedništva i portparol Socijaldemokratske partije SDP i Član predsjedništva Mirko Stanić ocijenio je da će struja poskupiti najmanje od 5,4 odsto do 8,8 odsto i da će to dovesti do inflatornog udara koji će značajno osiromašiti stanovnike Crne Gore.

“Struja je već od januara povećana za 2,7 odsto, bez prethodne najave i uz nemušta objašnjenja o obnovljivim izvorima energije. OIE – nekako čudno piše kumovi i sin. Koji će sve da založe, samo da podignu još jednu elektranu, jer im taj biznis ne može propasti dok je kuma odnosno tate na vlasti. A profit za taj biznis će da plate stotine hiljada građana Crne Gore, koji su već neprijatno iznenađeni računom za struju za januar u kojem je preko duplo povećan iznos za dvije tarife OIE 1 i OIE 2 i gdje sada već na oko 100 evra računa plaćate blizu 10 eura za ove porodične biznise”, naveo je taić u saopštenju dostavljenom medijima.

Prema njegovim riječima tako je kilovat struje koja se potroši u jeftinoj tarifi 2,45 centi, a nadoknada za obnovljive izvore energije ako trošite preko 300 kilovata (a to su oprilike sva domaćinstva sa dva ili više člana) skoro jedan cent.

“Na računu od 100 evra ćete struje platiti samo 30-tak evra struje, ostalo su nadoknade, mrežni kapaciteti, PDV i naravno “biznisi” kumova i sina. S druge stane, EPCG, koja je od prošle godne sa crnogorskim menadžementom i gdje država Crna Gora treba da ima skoro 70 odsto akcija, poslije godine u kojoj je ostvarila skoro 50 miliona evra profita donosi odluku o povećanju struju od 1. marta za 2,7 odsto do šest odsto čime će značajno udariti na standard građana”, smatra on.

Stanić dodaje da znajući da je struja ugrađena u skoro proizvode i usluge u Crnoj Gori sigurno će se stvoriti inflatorni udar koji je prošle godine zbog akciza i PDV-a smanjio vrijednost plata i penzija za oko tri odsto.

“Da rezimiramo, Vlada i državna EPCG će kroz dvije aktivnosti dovesti do povećanja struje za najmanje 5,4 odsto do 8,8 odsto u prva dva mjeseca što je najveće povećanje u proteklih nekoliko godina i što će dovesti do inflatornog udara koji će značajno osiromašiti naše sugrađane. Jedini koji će od ovoga zaraditi su vlasnici mHe i vjetroelektrana, kojima će se preliti milioni iz osiromašenih džepova građana Crne Gore”, zaključio je Stanić.

1 Comment
  1. SimoCeT komentariše

    Treba kompletan Klan Gvozdenovica u EPCG identifikovati i pohapsiti. To je klan koji ide preko Srdje Kovacevica, koji je ozenio Gvozdenovicevu necaku. On je povukao mnogo direktora za sobom. I to je pipak hobotnice, to su sve korumpirani direktori u EPCG i radnici dobro znaju ko su. Ukrali su 2 ipo miliona za plac kod gimnazije koji je trebao da ide radinicima. Dijelili su od tih para premije i funkcije. Sad je doslo vrijeme istine i naplate. Nista nismo napravili ako samo Mila posaljemo u zatvor. Potrebno je identifikovati i pohapsiti sve izvrsioce, precutne, saglasne, koji su pustili ovu pljacku, a obaveza im je bila – kao menadzerima EPCG – da stite prava radnika i imovinu EPCG. Oni su je bezocno opljackali i mora doci do smejne starih direktora u EPCG, ne samo smjene nego njihovog krivicnog i pravnog gonjenja, jer su vecina direktora u EPCG korumpirani!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.