Stanić: Borovinić Bojović obmanula javnost najavom povećanja plata u zdravstvu

1

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović je obmanula javnost najavom povećanja plata u zdravstvu, da bi samo nakon dva dana Vlada uradila suprotno, odbijajući predlog SDP-a o povećanju plata zdravstvenim radnicima, poručuje portparol SDP-a Mirko Stanić.

Kako je naglasio, ovako obmanjivati zdavstvene radnike i to još u okolnostima ovako teške epidemiološke situacije kada su, po riječima nadležnih u KBC Podgorica, ljekari i osoblje pred kolapsom može samo nedopustivo neozbiljna Vlada i resorni ministri.

“Vlada je juče dala negativno mišljenje na predlog Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, koji su predložili poslanici SDP u Skupštini Crne Gore, a kojim je predviđeno povećanje zarada zdravstvenim radnicima. Smatramo, a sličan zakon smo više puta predlagali i u proteklom sazivu Skupštine, da plata ljekara specijaliste ne može biti niža od plate zamjenika šefa kabineta predsjednika Vlade, a da plate medicinskih sestara ne mogu biti niže od prosječne zarade u državi”, navodi on.

Stanić je naglasio da, uzimajući u obzir napor, ogroman rad, stres i rizik po sopstveno zdravlje koje naši zdravstveni radnici imaju u proteklih godinu dana borbe protiv epidemije korona virusa, smatra da je minimum što država može da učini za njih da im plate budu na pristojnom, ako već ne mogu biti na odgovarajućem nivou.

“Poslanici SDP će predložiti uvrštavanje zakona, dogovorenog sa predstavnicima Sindikata doktora medicine, na prvoj narednoj sjednici Skupštine, i za njega očekujemo punu podršku svih kolega i iz vlasti i iz opozicije, jer ovo pitanje treba da nadiđe sve naše političke razlike”, naglašava on.

1 Comment
  1. Ivi komentariše

    Umiru, neverovatno ljudi. Rezultati nikakvi. Ako su umorni nek se tornjaju kući. Oni imaju dobre plate.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.