Šta se desi kada domaćica štrajkuje

0

Šta se dogodi kada osoba koja jedina obavlja sve kućne poslove prestane da čisti i sprema? Da li će porodica primijetiti i početi čistiti za sobom? Upravo to je jedna umorna majka htjela da sazna. Kada će se porodični članovi konačno uhvatiti za prljave sudove? Da bi eksperiment uspio, odlučila se za štrajk.

Korisnica Tviter “MissPotkin” željela je da sazna šta će porodica da uradi ako ona prestane sa svim čišćenjem, ali na njeno veliko razočranja, rezultati je nisu oduševili.

“Prije dva dana odlučila sam da prestanem sa pranjem sudova. Pripremam sve večere i dosta mi je čišćenja. Od tada se pojavila ova hrpa i u jednom će trenutku ostati bez kašika, viljušaka i tanjira”, napisala je u svojoj objavi i objavila fotografiju nakupljenog prljavog posuđa.

U toku trećeg dana štrajka otkrila je da je porodica upotrijebila posljednje čiste tanjire i escajg, ali niko nije rekao ni riječ, niti pomislio da opere sudove.

Međutim, kasnije tog dana postigla je prvu pobjedu – neko izbacio kantu za smeće! Nažalost, napredak je kratko trajao jer je njen partner kasnije napravio šoljicu čaja uz pomoć bebine kašičice.

Majka je prestala i da pere veš i pokazala hrpe neoprane odjeće koje su se počele da se gomilaju.

“Izgleda kao da smo preživjeli apokalipsu. Posljednja rolna toalet papira iskorišćena je sinoć u 19:04. Još nije zamijenjena. To kupatila sada nije u funkciji za sve koji se sjete da nema papira”, napisala je u jednoj objavi.

Činilo joj se da je svaka nada izgubljena i da će morati da odustane od štrajka, ali onda se dogodilo čudo. Jedan član njene porodice nakon četiri dana shvatio je da je teško svaki dan prati sudove i počeo stavljati suđe u mašinu, ali i da čisti kuhinju.

Izvor: Žena blic

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.