Srpsko ministarstvo pravde demantovalo DAN: Nije tačno da će Vukotić biti izručen Crnoj Gori!

0

Ministarstvo pravde Srbije demantovalo je današnje medijske natpise da će Jovica Vukotić, vođa “škaljaraca” biti izručen Crnoj Gori, nakon što odsluži kaznu u Beogradu.

DAN je danas objavio da će Vukotić biti izručen Crnoj Gori nakon što u Srbiji odsluži kaznu od 15 mjeseci zatvora zbog falsifikovanja dokumenata.

“Nije tačno da je donesena odluka o izručenju Vukotića. To su neutemeljene i proizvoljne informacije koje se plasiraju. Zahtjev za izručenje Vukotića je proslijeđen nadležnom sudu na razmatranje i nikakva odluka nije donesena”, zvanično je saopšteno Borbi iz ministarstva pravde.

Vukotić se tereti da je 2016. godine pokušao da ubije Tamaru Zvicer, suprugu Radoja Zvicera, koji je, po policijskim evidencijama, jedan od vođa rivalskog „kavačkog klana”. Zbog toga je za njim raspisana potjernica.

Prethodno su za Vukotićem i odbjeglim Igorom Dedovićem raspisane međunarodne i nacionalne potjernice zbog sumnje da su 2016. godine pokušali da ubiju pripadnike „kavačkog klana” Miloša Radonjića i Vojina Stupara. Osim toga, vođa „škaljaraca” potražuje se na međunarodnom nivou i zbog nelegalnog posjedovanja oružja.

Nakon hapšenja u Turskoj, Vukotić je hitno izručen Srbiji. Osim Crne Gore, zamolnicu za njegovo izručenje uputili su i nadležni organi Grčke, jer se taj Kotoranin u toj zemlji sumnjiči za šverc droge. Ipak, Srbija je odbila da ga izruči Grčkoj, kao i da sudi u tom predmetu.

Vukotić se u Crnoj Gori tereti i za utaju poreza. Po tom osnovu je saslušan u Srbiji, kada se branio ćutanjem.

On se nalazi u beogradskom zatvoru, gdje izdržava 15 mjeseci robije zbog falsifikovanja pasoša. Istom odlukom odbijen je zahtjev da se Vukotiću ukine pritvor.

Vukotić je uhapšen 10. septembra prošle godine u Antaliji, kada je kod njega pronađen falsifikovani makedonski pasoš. Odmah je izručen Srbiji, a na početku suđenja negirao je optužbe za falsifikovanje dokumenata i navode da je vođa „škaljarskog klana”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.