Srpski Telegraf: Urednik “KRIK-a” priznao da je stalno na vezi sa advokatom Velje Nevolje

0

Stevan Dojčinović, glavni i odgovorni urednik Krika, potvrdio je da je u stalnim kontaktima sa advokatom Veljka Belivuka, kao i da je Nenad Marković, otac nestalog mladića iz Resnika, govorio istinu kada je naveo da ga je Velja Nevolja povezao sa Krikom.

Dojčinović je ovo izrekao na konferenciji za štampu koju je organizovao NUNS ispred Skupštine Srbije, odgovarajući, ili bolje rečeno pokušavajući da odgovori, na pitanja Srpskog telegrafa.

Ovo su pitali Dojčinovića, a ovo su njegovi odgovori

Prenijeli smo izjavu oca nestalog mladića, gdje on, ne mi, nego on dovodi vas u vezu sa Belivukom i njegovim klanom? Da li mislite da je to crtanje mete i da i u tome vidite nešto sporno? Da li ste vi lično ikada bili u kontaktu sa gospodinom Lazarevićem, advokatom koji brani Veljka Belivuka i da li ste dogovarali kako ćete nastupati u TV emisiji “Utisak nedelje” kod Olje Bećović, u smislu minimiziranja odgovornosti Belivukovog klana? Da li ona vaša izjava da su za vas kao Krik svi izvori legitimni podrazumijeva da su legitimni izvori i ekipa Belivuka i nekog od njih i da je to povezano sa praćenjem sina Aleksandra Vučića?

Što se tiče prvog pitanja ne bih se baš složio da ste samo prenijeli. Nije tačno da je Srpski telegraf prenio izjavu oca, pogledajte vaše naslovne strane koje izlaze nedelju dana i na naslovnim stranama se jasno kaže da smo mi članovi grupe, da imamo neki dogovor sa Veljkom Belivukom, da smo se mi udružili da bi nešto radili. Nije tačno da je samo prenio izjavu oca, vi ste konstruisali cijelu priču i izmislili da mi sarađujemo sa tim klanom.

Sporna je izjava oca po bilo čemu?

– Ja ne sporim to što je otac rekao.

Je li on govori istinu ili laže?

– To morate da pitate njega zar ne.

Ali ja pitam vas?

– Nisam bio prisutan u tom razgovoru konkretno. Kažem da je to moguća situacija, zato što su to stvari koje se dešavaju. Nama informacije stižu sa svih strana, ne možemo mi sad da se branimo od toga odakle nam stižu informacije.

Znači, čovjek je govorio istinu?

– Pretpostavljam. Ali to nije dovoljan osnov da vi sad napravite cijelu konstrukciju.

– Što se tiče komunikacije sa advokatima, ja ne znam novinara koji ne komunicira sa advokatima, to je normalna stvar, ne vidim zašto je to čudno.

Priznajete da ste komunicirali sa gospodinom Lazarevićem?

– Naravno. Mi zovemo advokate apsolutno za svaku priču.

I na dan kad je sniman “Utisak nedelje”, takođe ste komunicirali?

– Mi se stalno čujemo jer je istraga u toku. Šta bi tu bilo čudno? Vi ste novinar i mislite da je čudno da novinar zove advokate odbrane, zaključio je Dojčinović.

Izvor: Srpski telegraf

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.