Srpski telegraf: Mićunović finansirao Dragana Bjelogrlića i Mimu Karadžića

1

Prateći tragove novca, operativci crnogorske službe koji su godinama sklapali dosije balkanskog dona (makar on bio i strogo za internu upotrebu sve do promjene vlasti na izborima prošlog avgusta) otkrili su da je Mićunović plasirao znatne iznose u jednu producentsku kuću u Srbiji, snimanje serija i filmova širom regiona, a svojevremeno je bio i vlasnik TV stanice u Crnoj Gori.

SUPRUGA KAO VEZA

Prvi podaci o saradnji s pomenutom producentskom kućom datiraju još iz 2010.

Indikativan je podatak da je tokom 2010. Mićunović značajna novčana sredstva, za koja nema podataka o njihovom porijeklu i načinu sticanja, plasirao u legalne tokove posredstvom producentske kuće “Kobra film”, koja se nalazi u vlasništvu glumca i reditelja Dragana Bjelogrlića – stoji u dokumentu crnogorske službe, u kom se dalje objašnjava:

Bjelogrlićeva supruga navodno je rodbinski povezana sa Mićunovićem i otuda je došlo do ove saradnje.

Još jedan odeljak izvještaja ima veze s filmom, a tiče se podgoričke Hipotekarne banke i preduzeća “Zeta film” iz Budve.

Prema raspoloživim saznanjima, krajem jula 2008. Mićunović je zatražio novčanu pozajmicu u iznosu od milion evra od Miljana Todorovića, suvlasnika podgoričke Hipotekarne banke. Novčana transakcija izvršena je uplatom na račun Mićunovićevog bliskog poslovnog partnera Predraga Mićunovića, izvršnog direktora preduzeća “Zeta film” iz Budve, pri čemu postoje indicije da je Brano Mićunović bio neformalni vlasnik pomenutog preduzeća, dok su njegova bivša supruga i ćerka bile članice odbora direktora, stoji u dokumentu.

LEGALNI KANALI

Prije devet godina 2012. Mićunović je, tvrde crnogorski obaveštajci, imao udijela u finansiranju popularne serije snimane u Budvi.

Mićunović je legalnim kanalima tokom 2012. finansirao snimanje i produkciju TV serije “Budva na pjenu od mora”. To je bio projekat Milutina Mime Karadžića, stoji u dosijeu, uz napomenu da se Mićunović i Karadžić poznaju, međutim, bez navođenja koliko su njihove veze bliske.

Dragan Bjelogrlić negirao je navode iz izveštaja

“Brana Mićunović nikada nije finansirao ni mene ni moju producentsku kuću “Kobra”. Dakle, to su potpuno neistiniti podaci”, istakao je Bjelogrlić.

Karadžić: Nije dao pare, nego čamac i ronioca

“Gospodin Mićunović nam je za jednu scenu na moru, kad glumac treba da izroni amforu, posudio čamac i ronioca da bismo to mogli snimiti. Mi smo tu scenu snimili, zahvalili se gospodinu Mićunoviću, a vi sad pišite o sponzorstvu šta god hoćete”, kazao je Karadžić.

 

1 Comment
  1. 100% crnogorac komentariše

    NATO MIMA

    16
    2
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.