“Srpski telegraf”: Iza kuma Velje Nevolje stoji ANB!

3

Čovjek koji je preko jednog bosanskog portala zaprijetio vlastima u Srbiji osvetom zbog hapšenja Veljka Belikvuka je Radoje Živković, saznaje Srpski telegraf. On je Belivukov kum i u rođačkim je vezama sa Radojem Zvicerom, vođom “kavačkog klana”.

Dobro obaviješteni izvor za Srpski telegraf objašnjava da je 24. 12. 2012. protiv Živkovića bila raspisana međunarodna potjernica zbog razbojništva. On je uhapšen tek posle skoro godinu dana, 6. 11. 2013, što govori o njegovim vezama i uticaju “kavačkog klana” na djelove policije u regionu. Nikšićka policija registrovala ga je kao “bezbjednosno interesantnu osobu”, ali to nije bilo dovoljno da se uhapsi ranije.

Ovo i ne čudi ako se zna, navodi izvor, za povezanost “kavačkog klana” i njegovih gazda u Crnoj Gori sa ostacima režima Mila Đukanovića u tajnoj službi te države (ANB). Ove strukture sada ulažu milione evra u operaciju čiji je jedini cilj da se sada na svaki mogući način amnestira i opere Veljko Belivuk poznatiji kao Velja Nevolja. Prema saznanjima do kojih je Srpski telegraf došao u bezbjednosnim strukturama, iza oglašavanja Belivukovog kuma preko jednog bosanskog portala, o čemu je ovaj list pisao, stoje upravo Agencija za nacionalnu bezbjednost Crne Gore, odnosno njeni djelovi, koji su i dalje odani Đukanoviću, i vođe “kavčana” iz Kotora, a prije svih Radoje Zvicer.

– Nije slučajno Belivukov kum dobio veliki prostor u medijima da ispriča srceparajuću priču o tome da Velja Nevolja ne bi ni mrava zgazio i da je on, u stvari, jedan humanitarac, a ne vođa kriminalnog ganga. Usput, nije propustio ni da zaprijeti da će Velja izaći za šest-sedam mjeseci i da će onda svi koji su, navodno, lagali o njemu morati da snose posljedice. Optužio je i vlast u Srbiji, odnosno SNS, kako je precizirao, da su namjestili hapšenje Belivuku i to zato što im ne odgovara jaka južna tribina na stadionu Partizana – objašnjava sagovornik ovog lista i dodaje da nema nikakve sumnje i da to pokazuju i operativna saznanja, da su se ANB i “kavčani” udružili i da neće birati sredstva da na svaki mogući način pokušaju da izvuku Velju Nevolju.

Kako kaže izvor, o vezama Belivukove grupe, vođa “kavčana” u Crnoj Gori i Milove tajne službe postoje saznanja odranije, a ona su potvrđena kada je Velja Nevolja nedavno boravio u Crnoj Gori i posebno sada, nakon hapšenja.

O ovome je govorio i Nebojša Medojević, lider Pokreta za promjene, koji je bio dio pobjedničke koalicije u Crnoj Gori na izborima 30. avgusta. On je čak objavio da su Đukanović i njegovi ljudi iz ANB obezbijedili Belivuku i njegovom saradniku Miljkoviću helikopter koji bi ih odvezao iz Kotora u Srbiju, ali da je vazdušna kontrola Srbije spriječila ulazak u vazdušni prostor letjelici koja je prijavila da vozi pacijenta sa ozbiljnim povredama kičme.

Prema Medojevićevim informacijama, iz ANB je stigao i nalog da se prema Belivuku ne sprovode mjere tajnog nadzora tokom njegovog boravka u Crnoj Gori.

Belivuk je uhapšen 4. februara ove godine, zajedno za još 21 članom kriminalne grupe. Osumnjičeni su za ubistva, iznude, otmice, reketiranje…

(Republika/Srpski Telegraf)

3 Comments
 1. Kresoja Bill komentariše

  Ovaj, čujem da je Velja pozva Mila na sastanak u Beograd. Neka Milo dodje ali neka ne nosi telefon. Da se sa saradnikom ispriča i dogovori dalju strategiju.
  Mesto sastanka vikenkuća u Ritopeku.

  16
  2
  1. Marko komentariše

   Gospodo Minhauzeni iz Borbe, citate li vi srbijanske kovine.Prije dva dana au uhapsili neku babu od 62 gosine u Bgd koja je Velji bila nadzornica.Zamislite Velja nevolja osudjwn na 1 godinu kucnog boravka,a ta nadzornica mu omogucila da laznim paaosem koji mu dala BIA ide iz pritvora sa zenom u Madjarsku u SPA i jos se uredno vraca kuci.Evo danas rece Vucic da je po mupa Srbije radilo sa belivukom i zaklinjali mu se na vjernost.A vi ovdje pisete gluparije i lazete vas neobrazovaki korpus za racun Vucica

 2. Ivi komentariše

  Iztraumirajte ovaj narod još više, znamo mi to…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.