“Srpski telegraf”: Brano Mićunović prodao “Elektroprivredu” Italijanima

0

Prema navodima iz izvještaja crnogorske obavještanje službe, kao i navodima jednog od službenika ruske ambasade, Brano Mićunović je bio ključna ličnost u prodaji “Elektroprivrede” Italijanima.

Prema tvrdnjama iz izvještaja, Mićunović je bio aktivan učesnik i pregovarač u pojedinim državnim poslovima u Crnoj Gori, koji su se odnosili na privatizaciju ključnih infrastrukturnih objekata:

Prema saznanjima dobijenim od jednog službenika ruske ambasade, pored tadašnjeg crnogorskog predsjednika Filipa Vujanovića, Mićunović je bio ključna ličnost u donošenju konačne odluke po pitanju privatizacije, što ukazuje na njegov značajan uticaj na sva politička i ekonomska dešavanja.

Mićunović je, kako se navodi, ostvarivao poslovne projekte s pojedinim italijanskim kompanijama.

U velikoj mjeri doprinio je da “Elektroprivredu Crne Gore” privatizuje italijanska kompanija “A2A”.

Nikad nije osuđen za neko teže djelo

Sve što Srpski telegraf otkriva nalazi se u izvještaju crnogorske službe. Ono što se u njemu navodi na nivou je operativnih saznanja. Mićunović, međutim, nikada nije pravosnažno osuđen u Crnoj Gori za neko teže krivično djelo.

Nije se to desilo čak ni kada je optužen da je pred većim brojem svjedoka ispred Kliničkog centra u Podgorici 2000. hicima iz pištolja usmrtio Radovana Kovačevića, koji je prethodno ranjen i dovezen u Podgoricu da mu se ukaže pomoć. Njemu je suđeno pod optužbom da je počinio ubistvo, ali je pravosnažno oslobođen usled nedostatka dokaza.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.