Srpski predstavnici sa KiM neće podržati izbor nove prištinske vlade

0

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohije Marko Đurić rekao je da su srpski predstavnici sa Kosova i Metohije donijeli odluku da ne podrži izbor nove vlade u Prištini.

– Srpska lista neće glasati za izbor Vlade u Prištini, ali će nastaviti da sprovodi mandat koji je dobila od srpskog naroda i predstvlja ih u institucijama – rekao je Đurić na konferenciji a novinare u Palati Srbije.

Ðurić je, posle sastanka premijerke Srbije Ane Brnabić s političkim predstavnicima Srba na KiM, kazao da je ta odluka donijeta imajući u vidu činjenicu da su u prethodnom periodu privremene prištinske vlasti na fundamentalan način izneverili povjerenje Srba i njihovih predstavnika, ali i gazila prava srpskog naroda.

Kako je naveo, istovremeno će Srpska lista nastaviti da sprovodi mandat sa ciljem da se snažno bori na svakom koraku za interese srpskog naroda, da spriječi otimanje imovine i srpskih svetinja na KiM.

– Iako Srpska lista neće podržati ovu vladu, to ne znači da neće razgovarati s predstvanicima Albanaca na KiM, i to sa ciljem zaštite našeg naroda i da se normalizuju odnosi – kazao je Ðurić.

Dodao je da su na današnjem sastanku dogovorili i da će srpski politički predstavnici na KiM sve svoje odluke o učešću u privremenim prištinskim instuticjijama donositi uz konsultacije s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerkom Ano Brnabić, Kancelarijom za KiM i Vladom Srbije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.