Srpski pokret „Njegoš“: Glasajte za narod!

0

Na parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020, ne glasa se za partijske liste, ni za partijske lidere, nego za ime svog naroda, – njegovu autentičnu istoriju, kulturu, jezik, pismo i vjeru. U poslednjih 20 godina, Crna Gora izložena je organizovanoj kompromitaciji, razaranju i obesmišljavanju njenog istorijskog smisla, ne od stranog okupatora, nego od njene vlasti.

Osnovni konstituenti identiteta istorijske Crne Gore, – srpski jezik, pismo, vjera, u duhu savremene crnogorske državne ideologije, označeni su kao krivci, koji su ometali Crnu Goru u njenom slobodnom i samostalnom razvoju. Time je označen i srpski narod kao krivac, iako je istorijska Crna Gora nastala na srpskom imenu, jeziku i vjeri pravoslavnoj.

Na ovim izborima, vrijeme je za svenarodni izborni ustanak, u kojem će se mirnim putem, u skladu sa građanskom slobodom i ličnom odlukom birača, smijeniti aktuelni režim, koji dijeli i razara sopstveni narod pune dvije decenije, razarajući njegove istorijske temelje i vjekovno ustrojstvo crkve.

Genijalno Njegoševo djelo, pjesnika i vladara, upisano je u pamćenje ovog naroda, i njegove riječi i danas, u najdramatičnijim momentima narodnog života, isijavaju božanskom iskrom, koja nam osvjetljava put u tjeskobama i kolektivnim iskušenjima. Srbi Crnogorci, ili Srbi i Crnogorci, i danas će se prepoznati u Gorskom vijencu, i vidjeti da li služe časti i imenu, ili otpadaju od svoje vjere i imena. Ko ima NJegoša, kao svog nacionalnog i svjetskog genija, taj će znati da brani svoj jezik, kulturu, crkvu, slobodu i u smutnim vremenima. Ako u svijetu znaju za Crnu Goru po NJegošu, dužni smo kao narod da pokažemo da čuvamo duhovno, kulturno i civilizacijsko nasljeđe svoga naroda sabrano u djelu i ličnosti našeg genija i da se ropski ne klanjamo svjetskim silnicima, ni domaćim nenarodnim vladarima, nego samo krstu i smislu, i bratskoj ljubavi.

Na dolazećim izborima, u ponuđenim političkim idejama, uočićemo i one, koji se zalažu za ovakve vrijednosti, tj. za modernu ali ipak njegoševsku Crnu Goru.

Glasanje za njih, dobar je glas i sopstvenom narodu!

Za Srpski pokret „Njegoš“,

Milutin Mićović

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.