Srpski odbojkaši saznali rivale u Parizu

0

Odbojkaška reprezentacija Srbije igraće na Olimpiskim igrama u Parizu u Grupi A sa Francuskom, Kanadom i Slovenijom, odlučeno je žrijebom u poljskom gradu Lođu

Odbojkaški turnir na 33. Olimpijskim igrama 2024. u Parizu u konkurenciji odbojkaša odigraće se od 27. jula do 10. avgusta.

U B grupi igraće Poljska, Egipat, Brazil i Italija, a u C grupi Japan, Njemačka, Argentina i SAD.

Takmičenja u odbojci na Olimpijskim igrama će se odigrati u dvorani „Južni Pariz 1“ u pariskom 15. arondismanu.

Sistem takmičenja na Olimpijskim igrama je promenjen, pa će u Parizu 12 reprezentacija biti podijeljeno u tri grupe sa po četiri selekcije.

Plasman u četvrtfinale izboriće po dvije prvoplasirane reprezentacije iz tri grupe, kao i dvije najbolje trećeplasirane selekcije.

Po završetku takmičenja po grupama, napraviće se tabela osam selekcija koje su se plasirale u četvrtfinale, na osnovu rezultata u grupama, da bi se dobio raspored četvrtfinalnih utakmica, odnosno projektovanog polufinala.

Prilikom određivanja tabele, prva tri mesta će pripasti pobednicima grupa na osnovu njihovih rezultata, pa zatim tri drugoplasirane reprezentacije po istim kriterijumima, i na kraju dvije najbolje trećeplasirane selekcije. Na osnovu tabele, u četvrtfinalu će igrati najuspješniji pobjednik grupe i druga najbolja trećeplasirana selekcija i tako redom.

Kao i do sad, u sastavima reprezentacija na Olimpijskim igrama će biti po 12 igrača.

Svjetska odbojkaška federacija je saopštila da je posle dogovora sa Međunarodnim olimpijskim komitetom omogućio, prvi put u istoriji, da se na spisak za Olimpijske igre uvrsti 13. odbojkašica, odnosno odbojkaša, koji mogu zamijeniti igračicu ili igrača iz medicinskih razloga.

FIVB je objavio da će 13. reprezentativac moći da trenira sa selekcijom i da prisustvuje utakmicama, ali neće biti smješten u Olimpijskom selu, osim ukoliko nacionalni olimpijski komitet ne pruži dodatnu podršku i pronađe adekvatno rješenje.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.