Mladen Mikijelj

Srpski nacionalni savjet pisao Spajiću: Sprovedite referendum o Srebrenici i neka to bude odgovor Crne Gore u UN-u!

0

Srpski nacionalni savjet uputio je otvoreno pismo predsjedniku Vlade Milojku Spajiću sa njegovim ministrima.

„Srpski nacionalni savjet kao državna organizacija koja zvanično predstavlja srpski narod u Crnoj Gori pažljivo prati burnu raspravu političkih organizacija i državnih institucija o usvajanju Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija. Dugi niz godina Vlada Crne Gore usvaja najvažnije odluke koje se tiču unutrašnje i spoljne politike bez podrške većinske volje građana uz saglasnost evroatlanskih struktura pravdajući svoje ponašanje neodgovornim vizijama. Na takav način donesene su najvažnije odluke koje su se ticale promjene državnih simbola, pristupanje NATO savezu, priznavanje lažne države Kosovo, uvođenju sankcija Ruskoj Federaciji i drugih“, navodi se u saopštenju koje potpisuje Momčilo Vuksanović.

Bespogovornu poslušnost zapadnim centrima moći Vlada je pokušavala pravdati pristupanjem Evropskoj Uniji i nastavkom prosijačke politike zaduživanja kojom se željela održati na vlasti, tvrde iz Srpskog nacionalnog savjeta i dodaju da se zaboravljalo da je, kao od naroda izabrana, dužna da po svaku cijenu poštuje većinsku volju građana, čuva čast i dostojanstvo svoga naroda i svoje države.

„Rezolucija o genocidu u Srebrnici koju namjeravate da podržite je prvorazredno političko pitanje koje može suprostaviti građane srpske nacionalnosti Vašoj Vladi i državi Crnoj Gori uz prateće pogoršanje međunacionalnih odnosa o čemu morate ozbiljno voditi računa. Nikakve vizije, Vaši amandmani, i upoređivanja sa drugim genocidima i zločinima nemaju smisla bez pune podrške sopstvenih građana. Stoga Srpski nacionalni savjet, organizacija koja se svih prethodnih godina iskreno zalaže za najbolje međunacionalne odnose u Crnoj Gori, predlaže da se bez kampanje i po hitnom postupku sprovede referendum o ovom izuzetnom spornom pitanju i da to bude odgovor Crne Gore sa kojim će se predstaviti na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija. U protivnom Vlada Crne Gore će biti odgovorna za sve posledice koje će proizaći iz suprostavljanja srpskog naroda nepoštovanju većinske volje građana Crne Gore“, zaključuju

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.