Srpski mediji: Ljubiša Tumbaković novi selektor Srbije!

0

Samo pet dana nakon što je najprije odbio da sjedi na klupi crnogorske fudbalske reprezentacije u meču sa selekcijom Kosova u kvalifikacijama za Euro, a zatim zbog toga smijenjen, Ljubiša Tumbaković je našao novi posao.

Makar tako, sa oznakom “ekskluzivno”, prenosi nekoliko srpskih medija, u prvom redu Sportski žurnal i Sport klub.

Navodno, vrh Fudbalskog saveza Srbije je odlučio da uruči otkaz doskorašnjem selektoru Mladenu Krstajiću – što djeluje neizbježno nakon katastrofe u Ukrajini (5:0) – i da pruži ruku povjerenja 66-godišnjem Beograđaninu.

Prema informacijama Žurnala, Tumbaković je “jedini kandidat koji ispunjava sve uslove za tako odgovornu funkciju u izuzetno nezahvalnom trenutku”.

Bivši trener Partizana je ranije sebe opisivao kao “vječitog kandidata za selektora Srbije”. Prema ranijim informacijama, moguća prepreka za dolazak na klupu Orlova su loši odnosi sa potpredsjednikom Saveza Nenadom Bjekovićem, nekadašnjim saradnikom u klubu iz Humske…

U tekućim kvalifikacijama za Euro, reprezentacija Srbije je treća u grupi B sa 4 boda, koliko ima i Luksemburg sa utakmicom više. Lider je Ukrajina sa 10 bodova, Portugal ima 2 iz dva meča, dok je Litvanija na začelju sa jednim bodom.

Tumbaković je karijeru započeo u Radničkom iz Beograda, nastavio u Obiliću, a zvjezdane sezone doživio u Partizanu (1992-1999, 2000-2002), sa kojim je osvojio šest titula šampiona SR Jugoslavije i tri Kupa. Vodio je i AEK iz Atine, Al Nasr, Šandong u kome je podigao četiri trofeja, po dva prvenstva (2006. i 2008) i Kupa Kine (2004, 2006)…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.