Srpske žrtve ga ne dotiču: Urednik Radija Crne Gore veliča zločinačku “Oluju”!

Srpske žrtve ga ne dotiču: Urednik Radija Crne Gore veliča zločinačku “Oluju”!

Jedan od urednika na Radiju Crne Gore Žarko Božović veličao je zločinačku akciju “Oluju”. Nažalost, on i slični njemu, finansiraju se od novca svih građana i tako zarađuju plate.

U jednom od komentara, Božović je napisao da je “Oluja” oslobodilačka akcija zahvaljujući kojoj je Hrvatska vratila svoju okupiranu teritoriju.

Pregledom njegovog profila, primjetno je da dominira parola “Nikad više 1918”, kao i da je Božović vatreni navijač hrvatske reprezentacija.

Kako se može vidjeti, tuguje za Srebrenicom i tamošnjim žrtvama, a “Oluja” i progon i zločini nad Srbima su mu oslobodilačka akcija.

Hrvatska vojska je 4. avgusta 1995. godine na području tadašnje Republike Srpske Krajine počela operaciju “Oluja”, u kojoj je ubijeno ili nestalo oko 2.000 Srba, a protjerano više od 220.000.

Dan kasnije, 5. avgusta, hrvatska vojska ušla je u gotovo potpuno napušten i prethodno žestoko granatiran Knin, u kojem je prije “Oluje” živjelo više od 90 odsto Srba. Sa teritorije Republike Srpske Krajine krenuo je talas izbjeglica u kojem je bilo više od 200.000 ljudi.

Prema podacima Dokumentaciono informacionog centra “Veritas” tokom hrvatske vojno-policijske akcije “Oluja” iz svojih domova protjerano više od 220.000 hiljada krajiških Srba, a na evidenciji se nalaze imena 1.869 poginulih i nestalih Srba, od čega je 1.220 civila.

 

Related posts

9 Comments

 1. Safet

  Ko je ovaj lgbatko? Samo mržnja prema Srbima je dozvoljena. Što više mrziš srpski narod to si veći demokrata. 250000 djece i baba i djedova je poćerano iz Knina i hrvatske, a ovome bolidu je to oslobodjenje od okupatora. Bruko ljudska! Pa ti ljudi su bili goloruki majmunčino, da oproste majmuni!!!

  Reply
 2. Gligor

  Ne pade mu napamet Veliku da pomene… i ZOLOČIN U TOM SELU U CG. ŽARE ŽARE, MOMČINO, KOMITA i Kovertašu

  Reply
 3. real

  odma ove nesrecne posrbice se glaskaju a sto vi je trn u oku nikad vise 1918
  jadnici i bijednici sto se stidite ko ste sto ste i okle ste pa vicete da ste srbi
  vama ko god ne velica srpstvo odma je protiv vas kako ste plitki jadi jadni
  uzas ste zivi i glupo je sa vama o bilo cemu ostanite tu dje jeste mrzite sve sto nije srpstvo i daleko cete dogurat
  pi pi pi

  Reply
 4. istina

  Kako su se homici rasirili. Sve kao promovisu ljubav, a ovamo direktorske funcije, lezbejka gore premijer??? Opasni su vrlo. U sebi kriju nacizam i fasizam, i zele svoje bolesne stavove da sire po narodu! Agresivni neki homic!

  Reply
 5. Bjelaš

  Božovići su inače bili veliki bjelaši. Najviše danas ustaše su potomci bjelaša, Božovići, Vukčevići i Medenice dominiraju društvenim mrežama kao navodni Crnogorci 101%. A niko njihov u zelenaše bio nije. Taj pokret nije do 2006.nikada nije prelazio 20% pristalica

  Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *