Srpska šampionka: Ivana Vuleta, drugi put u karijeri, uzela evropsko zlato

0

Ivana, sad si osvojila i taj Minhen! Vuleta drugi put u karijeri uzela evropsko zlato.

Najbolja srpska atletičarka zablistala u finalu najboljim skom u sezoni.

Ivana Vuleta je i toliko željeni Minhen bacila pod noge! Na mestu gde je pre četiri godine morala da odustane zbog rupture Ahilove tetive i gde je pretrpela možda i najteže momente u karijeri, najbolja srpska atletičarka je došla motivisanija nego ikad i uspela je da stigne do drugog zlata na Evropskim prvenstvima u karijeri sa najboljim skokom u sezoni – 7,06!

Ivana je do zlatne medalje stigla sjajnim skokom iz prve serije, a u finalu je nadmašila odličnu nemačku predstavnicu Malajku Mihambo, koja je skočila 7,03. Bronzanu medalju osvojila je Britanka Jasmin Sojers (6,80), dok je druga srpska predstavnica Milica Gardašević zauzela sedmo mesto sa skokom 6,52. Milica je taj učinak ostvarila u drugoj seriji, dok je u trećoj skočila 5,22.

Koncentracija je od starta bila fenomenalna! Ivana nije delovala sjajno u polufinalu, ali je očigledno tempirala formu za najvažniji trenutak na Evropskom prvenstvu. Već u prvom skoku prebacila je sedam metara što se ispostavilo dovoljnim za najsjajnije odličje.

Vuleta je i u drugoj seriji bila odlična, skočila je 6,98 što bi bilo dovoljno za bronzu u ukupnom skoru. Potom je ušla u seriju prestupa, a u šestoj seriji nije bilo ni potrebe da skače, pošto je Malajka Mihambo nadmetanje okončala sa skorom 6,99.

Milici Gardašević bi skok iz polufinala (6,83) bio dovoljan za bronzanu medalju, ali debitantkinju na evropskim prvenstvima očigledno „progutala“ trema u finalnoj borbi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.