Srpska pravoslavna crkva pozvala na mir i slogu u Nikšiću uoči izbora

1

Povodom sve učestalijih incidenata i podignutih tenzija, Arhijerejsko namjesništvo nikšićko pozvalo je građane Nikšića na mir, ljubav i bratsku i sestrinsku slogu uoči predstojećih lokalnih izbora koji su zakazani za 14. mart.

„Zbog sve učestalijih incidenata u našem gradu i napada i povrijeđivanja ljudi i imovine, a sve to u susret lokalnim izborima u našem gradu, pozivamo sve naše sugrađane na mir, ljubav i bratsku i sestrinsku slogu“, saopštio je arhijerejski namjesnik nikšićki Slobodan Boban Jokić.

U saopštenju objavljenom na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske, Jokić je poručio da su „svi sinovi i kćeri jednoga Boga“ i da u takvoj bratskoj i sestrinskoj ljubavi treba da prođu i ovi predizborni dani.

„Nemojmo da zaboravimo da smo svi, bez obzira na ideološko-političku, nacionalnu ili vjersku pripadnost braća i sestre i da kao takvi i građani ove zemlje i ovoga grada imamo prava na svoje razlike“, naveo je Jokić.

Ukazao je da ni kao Nikšićani, ni kao civilizovani ljudi, niko nema prava na mržnju drugog zbog drugačijih stavova.

1 Comment
  1. Markoni komentariše

    Ako smo svi jednaki, zašto onda podržavate jedne Srbe nasuprot drugih!? Ako se Krivokapić i Bečić uopšte mogu nazvati Srbima, pa je otuda sramota vašeg vladike još i veća!!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.