Srpska kuća u Beranama biće otvorena 1. decembra

0

Radovi na Srpskoj kući u Beranama u završnoj su fazi, i taj objekat će zvanično biti otvoren 1. decembra, potvrdio je Portalu RTCG predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća u Crnoj Gori Momčilo Vuksanović.

Ova kuća, naglašava on, predstavlja poklon Pokrajinske vlade Vojvodine Srpskom nacionalnom vijeću u Crnoj Gori i srpskom narodu u Crnoj Gori.

– Pokrajinska vlada Vojvodine je odvojila veći dio sredstava, dok je preostali dio sredstava za izgradnju Srpske kuće u Beranama obezbijedilo Srpsko nacionalno vijeće Crne Gore – naveo je Vuksanović.

Srpska kuća u Beranama nalazi se u naselju u blizini autobuske stanice, i za te potrebe je, zapravo, od privatnog lica, kupljena kuća u izgradnji, da bi potom bila preuređena i preprojektovana za potrebe reprezentativnog objekta pod nazivom Srpska kuća.

Ovo je treća Srpska kuća u Crnoj Gori. Prije Berana, Srpska kuća otvorena je najprije u Podgorici, a zatim je, kako kaže predsjednik Srpskog nacionalno vijeća, to vijeće opredijelilo sredstva i otvorilo Srpsku kuću u Pljevljima.

(Portal RTCG)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.