„Srpska je vječna, kao što je vječna žrtva onih koji su je branili!“

0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je povodom obilježavanja 32 godine od operacije Vojske Republike Srpske „Koridor 92“, da je RS vječna, „kao što je vječna i žrtva onih koji su je branili i odbranili u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu“.

Niko nikada ne sme pristati da nam otmu ono najsvetije – našu otadžbinu, našu domovinu i našu Republiku, jer bez nje neće biti ni Srba na ovom prostoru„, rekao je Dodik za Srnu.

Prema njegovim riječima, nema te sile pred kojom smiju da se pognu glave, povuče se i dozvoli otimanje imovine, šuma, rijeka, polja i bogatstva.

Republika Srpska nema cijenu, kao što je nisu imali, niti je imaju oni koji su je stvorili u miru i naši hrabri srpski junaci koji su je odbranili u ratu„, rekao je Dodik.

On je istakao je da je operacija Vojske Republike Srpske „Koridor 92“ od istorijskog značaja za Republiku Srpsku, i da je zahvaljujući njoj razbijena potpuna blokada zapadnih djelova Republike Srpske i Republike Srpske Krajine, koja je trajala 42 dana, čime je obezbeđena cjelovitost Srpske i uspostavljena veza sa Srbijom.

„Glavni nosioci proboja ‘Koridora života’ bili su Prvi krajiški korpus Vojske Republike Srpske pod komandom generala Momira Talića i pripadnici srpske vojske sa područja Semberije„, naglasio je Dodik.

Prema njegovim riječima, i danas zvoni svaka riječ naredbe generala Talića koje su označile početak operacije ‘Koridor 92’ da do Vidovdana mora biti slobodan koridor, makar to bila kozja staza, jer djeca umiru.

I jesu, umirala su naša djeca, naše tek rođene bebe zbog nedostatka kiseonika i zato se ova vojna operacija smatra jednom od najvećih i najhumanijih podviga srpske vojske„, rekao je Dodik.

Kako kaže, upravo zbog onih, koji su svoje živote i djelove tijela ugradili u temelje Republike Srpske, ne smije se dozvoliti gubitak RS za pregovaračkim stolom, niti da se poklekne pred ucjenama, pritiscima i sankcijama.

Vojna operacija „Koridor 92“ trajala je od 14. do 28. juna na području Posavine i omogućila je spajanje zapadnih djelova Republike Srpske i Republike Srpske Krajine sa ostalim djelovima Srpske i Srbijom.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.