“Srpska 24”: “Vijesti” preko leđa Srba hoće da ostvare svoje ideološke ciljeve

1

Piše: Ivan Milošević

Ko je sinoć uspio da se snađe i poveže šta je ko govorio i radio pod Ostrogom prilikom razgovora o formiranju nove vlasti, trebalo bi mu dati Nobelovu nagradu. Svu tu zbrku medijski su osmislile „Vijesti“ i taj medij je plasirao informacije na takav način da se za neuspjeh pregovora okrivi DF, odnosno Milan Knežević i Andrija Mandić.

Tu informaciju su prenijeli uticajni mediji u regionu i za čas posla DF je opet postao remetilački faktor u Crnoj Gori i između redova toj koaliciji se stavilo na dušu da nakon pobjede opozicije na izborima, skriveno radi za DPS.

Mene lično „Vijesti“ nijesu iznenadile i povodom svega što se dešava oko formiranja nove vlasti tom mediju i njegovim urednicima, a posebno vlasnicima, vjerujem taman koliko i Bobanu Mugoši i NKT-u (kada kažu da je srijeda, ja se ponašam kao da je petak!).

Da ponovim da su „Vijesti“ jedan novinarski i ostali trust antisrpskih mozgova i da od njih očekivati da nešto dobro urade za Srbe je kao da očekujete da sjutra ujutru u Podgoricu slete vanzemaljci! Ukoliko je nešto loše po novu vlast onda je baš to da je podržavaju „Vijesti“, odsnosno njeni vlasnici, jer garant da onda tu neće biti ničega dobroga za Srbe. To društvo već godinama smišlja kako da zbog svojih ličnih i koristoljubivih razloga smakne DPS sa vlasti i za taj projekat do maksimuma koristi Srbe, odnosno njihov bunt i nezadovoljstvo sa bivšim režimom. Kada smaknu DPS sa vlasti i to uz pomoć Srba, prvi njihov zadatak je da neutrališu sve opravdane srpske zahtjeve, stave tobožnji prozapadni i ostali moratorijum na njihove ispunjavanje i uskoče u državne fotelje odakle će sprovoditi ono što najbolje znaju, a to je da rade protiv Srba. Da ta teza nije van pameti potvrdilo se i sinoć!

Iako je Milan Knežević ubrzo demantovao da su oni protiv Zdravka Krivokapića, medijski spin „Vijesti“ je već osvojio Balkan i DF-u je okačena o vrat tabla nepoželjnih pregovarača i političkih minera nove vlasti. Nakon toga plasirane su i pikanterije iz Ostroga, pa smo čuli da je Knežević vikao na vladiku, a potom Joanikije na Kneževića i tvrta-vrta priče po kojima se opet Srbi svađaju po običaju i sa njima zbog toga nema razgovora i dogovora.

Tek na kraju svih tih papazjanija „Vijesti“ navedeno je da je Dritan tražio pola vlade i da hoće da preuzme najvažnija ministarstva u novoj vlasti i da u njoj ne bi trebalo da bude Srba (ostalo mi je nejasno da li Dritan ne želi Srbe u svojim ili svim ministarstvima)! Ovo zadnje je zapravo prvi kamen spoticanja nove vlasti, ali „Vijesti“ su to prikazele kao nebitan momenat. Za njih je najvažnije da su opet Srbi krivi za sve, pa bijes običnih građana koji su glasali za smjenu DPS-a usmjeravaju na njihove političke predstavnike, odnosno DF! Da neko ne zna ove iz „Vijesti“ bogami bi ih skupo platio!

Knežević je saopštio jedan važan podatak. Naime, rekao je da traže pojašnjenje od Zdravka Krivokapića za Dritanove apetite, ali da to profesora nijesu mogli da pitaju, jer je on bio kod američkog ambasadora! Šta će u jeku pregovora oko nove vlasti Krivokapić kod američkog ambasadora, vjerovatno je naivno pitanje, ali ono daje odgovor na svu ovu zavrzlamu i medijsku kompoziciju i prekompoziciju „Vijesti“.

A odgovor se sam nameće! Nova vlast se pravi uz dogovor američke ambasade i u tom grmu leži zec formiranja nove vlasti! Iz tog ugla onda nije ni čudno što su se Dritan i njegovi mentori iz „Vijesti“ toliko razgoropadili, pa bi pod svoje htjeli da imaju čitav bezbjedonosni sektor, koji je ključ razmontiranja DPS-a, ali i opstanka na vlasti nove parlamentarne većine. Očigleno da se ta oblast ne smije prepustiti Srbima ni po koju cijenu!

Nova vlast, a posebno Zdravko Krivokapić, dužni su da jasno saopšte svima nama da li se nova vlada pravi u američkoj amabasadi? Ukoliko se pravi treba i jasno da nam kažu da ne može drugačije, pa i da to prihvatimo i progutamo, a ne bi nam bilo teško, jer ta Amerika ima svoje pipke svuda, pa zašto ne bi i u Crnoj Gori!

Valjda obični građani zaslužuju da i se jasno kaže šta se može i dokle se može i kakvu nam kapu kroji Amerika, ukoliko ona stoji iza svega ovoga. To je mnogo bolja i časnija varijanta nego da se ovi iz „Vijesti“ igraju sa svima nama kako im je volja i da preko leđa Srba štite svoje ideloške, ali i poslovne interese!

1 Comment
  1. Rade komentariše

    A kome vise nije jasno da da su Mandic i druzina agenti Vucicevi a samim tim i Milovi? Sto palamudite o Krivokapicu casnom i postenom covjeku? I vi kao ne znate da ce svakako bit kao Amerika oce i folirate se kao vi ste Srbi… To sto Dritan trazi bezbedonosni sektor je mozda muka za Mandu i druzinu jer sto li ce se nac tamo o njima? Mozda da rade za ANB pa muka? Treba izvuci najbolje sto se moze za Srbe a to je cist biracki spisak i popis bez pritisaka a i izvodjenja na stub srama sve lazne Srbe i nesrbe koji su lazno radili kao za interes Srba a u stvari za DPS . I zakon o porijeklu isto pogadja glavase DPSa i DFa jer su izuzev Milana Knezevica i tamo i tamo miloneri.

    1
    4
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.