Srbija u četvrfinalu: Djevojke, čudo ste!

0

Djevojke, čudo ste. Tri utakmice – tri pobjede. Svaki put dramatično, ali valjda je tako slađe, pa i srcu draže. Zato će se duže pamititi. Posle Bjelorusije i Rusije, ženska košarkaša reprezentacija Srbije je sa puta ka još jednom velikom ostvarenju sklonila i odličnu selekciju Belgije i takmičenje u, prema opštim ocjenama, najtežoj Grupi D Prvenstva Evrope okončala neogrebana.

Selekcija Marine Maljković je u završnici samo za one sa jakim srcem slavila 70:66, međutim, ova četiri poena viška zapravo su najveća prednost koji je naš tim imao. Tačku je stavila Jelena Bruks, pogodivši trojku posle presječene lopte, bukvalno sa zvukom sirene, za stanje ekstaze u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu. Bio je to njen drugi dalekometni hitac na utakmici, međutim, čak i da nije ušao, opet bi Plave dobile, jer je u heroinu izrasla Nevena Jovanović.

U danu kad je proslavila 29. rođendan, Jovanovićeva je ukrala loptu rivalkama posle ubacivanja iz auta i praktično već tad riješila meč u našu korist. Iako je Sonja Petrović omanula oba puta sa linije penala, Belgijankama nije ostalo dovoljno vremena da nas ugroze, svega 1,9 sekundi, uslijedila je još jedna presječena lopta i već opisana završnica.

Srbija se sad seli u Beograd, naredni meč igraće u Štark areni, a rival će biti bolji iz duela Letonija – Švedska, koje će tek da razigravaju za plasman dalje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.