Srbija tukla najbolji tim Azije, živi san o Olimpijskim igrama

Srbija tukla najbolji tim Azije, živi san o Olimpijskim igrama

Najbolja igra, iznenađujuća i ohrabrujuća pobjeda. Srbija je ostvarila trijumf na početku druge faze Prvenstva svijeta u Japanu i oživjela ambicije da se naredne godine vrati u Zemlju izlazećeg sunca kao učesnik Olimpijskih igara. Naše devojke su u Kumamotu savladale opasnu selekciju Južne Koreje i izbrisale „krompirić“ na tabeli Grupe 1, prenijet iz prvog dijela takmičenja.

Selekcija Ljubomira Obradovića je u „Akva domu“ bila ubjedljiva i igrački i rezultatski, iako se to na kraju ne primjećuje toliko na semaforu (36:33). Konačan ishod nije vjeran prikaz dešavanja na terenu, pošto su Srpkinje sve vrijeme diktirale ritam i imale znatno veću prednost od tri gola. Još u prvom poluvremenu razlika je bila „plus sedam“, u drugom smo imali čak osam pogodaka viška, pred kraj je uslijedio manji pad koncentracije, međutim, nedovoljno da se sruši sve dotad građeno.

A urađeno je mnogo, savladan je aktuelni prvak Azije i najuspješnija reprezenatacija tog kontinenta. Mada, naše devojke su očigledno naučile da igraju sa Korejkama, dobile su ih na prethodnom Svjetskom prvenstvu u Lajpicu, kao i na nedavnom kontrolnom turniru u Seulu. I onda jutros, kad je bilo još važnije, pošto sa ova dva boda Srbija ima čemu da se nada u nastavku Grupe 1, iako su protivnici znatno teži. Sjutra Nemačka od sedam ujutru, u srijedu Danska u istom terminu.

Kako su oba naredna rivala prenijela više bodova u drugi krug jasno je da ćemo morati da pojurimo makar jedno iznenađenje, ne bi li se domogli vize za Olimpijske igre. A u Tokio će šest prvoplasiranih selekcija sa aktuelnog Svjetskog prvenstva, uz napomenu da lista može da se proširi, ako jednu do pozicija zauzmu Japan kao domaćin i Južna Koreja kao prvak kontinenta.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *