“Srbija propustila šansu da postigne kompromis sa Prištinom“

2

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija propustila šansu da postigne kompromis sa Prištinom i da će se to u budućnosti plaćati. Govoreći o razgraničenju, kaže da je shvatio da Srbi nikada neće prihvatiti nešto što nam je šansa i da ćemo zbog toga zažaliti.

– Shvatio sam poruku naroda, bila nam je velika šansa, ali smo je propustili – poručio je Vučić na tv Hepi.

On kaže da ćemo zbog toga proći lošije u budućnosti, ali da njega niko neće moći da okrivi.

– Braniću srpski narod, ali zapamtite moje riječi za 20 godina: imali smo šansu, ali nismo imali dovoljno svijesti i mudrosti – istakao je Vučić.

Povodom 12 godina od jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i poruke Majka Pompea Prištini da su suverenitet i nezavisnost tzv. Kosova garancija mira, ističe da su nezavisnost i dobili zahvaljujući Americi i Njemačkoj.

– Šta očekujete, da li mislite da će da promjene mišljenje i da povuku to ili da Srbija može da promijeni njihove stavove posle izgubljenog ratnog sukoba. Gdje je tu logika – pita Vučić.

Povodom optužbi da je izdajnik i da je htio da izda Kosovo, kaže da su ćutali i sa zapada.

– Nisu rekli da ništa nije dogovoreno, za nešto što se nije dogodilo. Sve vrijeme govore “samo što nije”, a ja nisam krio od naroda ništa. Rekao sam za šta se zalažem, ali niko nije to htio – objašnjava Vučić.

2 Comments
 1. Gavran komentariše

  ” Braniću srpski narod, ali zapamtite moje riječi za 20 godina: imali smo šansu, ali nismo imali dovoljno svijesti i mudrosti – istakao je Vučić.”

  Ne lupetaj! Ništa od te tvoje šanse nisi javno objavio, samo se u kuolarima govorilo o nekakvom razgraničenju sa zamjenom teritorija.? I to ti je neka šansa? I šta bi Srbi t.j. Srbija imala od toga? Izgubila bi preševsku dolinu.?
  Da je bio neki konkretan plan, trebao si javno da ga objaviš, a ne sada da optužuješ narod za neku “šansu”. Ti si kriv, ti si političar, a ne narod, to je tvoja odgovornost, a ne naroda.

 2. Momir komentariše

  Izdajnice

  3
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.