Srbija prizemljena: Španija očitala lekciju Đorđevićevim zvijezdama

Srbija prizemljena: Španija očitala lekciju Đorđevićevim zvijezdama

Od velike euforije i zadovoljstva do prilične zabrinutosti i prizemljenja. Tim putem su prošli srpski košarkaši i naša javnost za samo 40 minuta igre protiv Španije, prije i posle utakmice. Crvena furija nam je pokazala nedostatke u igri, sve mane, ponovo se vidjelo koliko nam ne leže i zato je tim Serđa Skariola slavio sa 81:69.

Znaju kako sa nama, a našim igračima mnogo toga nije polazilo za rukom. Imali smo šansu da se vratimo u poslednjoj dionici, prepolovili smo prednost Furije od 21 poena razlike, ali nismo uspjeli.

To znači da Srbija morati težim putem. Kao drugoplasirani iz ove grupe u četvrtfinalu idemo na Argentinu, a u polufinalu će vjerovatno protivnik biti Sjedinjene Američke Države, osim ako ne bude iznenađenja u međuvremenu.

Ušli su nam Španci u glavu, nije išlo ništa od ruke, a potom je i Nikola Jokić isključen u trećoj četvrtini pri dvocifrenoj prednosti Furije. Odigrali su fantastičnu odbranu, imali su više energije, bili precizniji i na kraju su dobili ovaj meč. Iako su naši opet imali šansu da se vrate i dobiju, ali posle loših poteza, igre i promašaja Gudurića, Bjelice i Micića… To je bilo samo u domenu teorije.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *