“Srbija pripada Evropi, EU je najveći mirovni projekat”

1

Premijerka Ana Brnabić poručila je da Srbija pripada Evropi i da je Evropska unija za nju najveći mirovni projekat.

– Srbija na svaki način pripada Evropi. Nas sa Evropom ili Evropskom unijom ne spajaju pregovaračka poglavlja i administracija, već nas spaja istorija, kultura i tradicija, geografija, privreda i ljudi – rekla je Brnabićeva na obilježavanju 15. godišnjice ogranka u Novom Sadu Evropskog pokreta u Srbiji.

Prema njenim riječima, EU je najveći mirovni projekat u istoriji čovječanstva i daleko najuspješniji takav projekat čovječanstva.

– Zahvaljujući ujedinjenoj Evropi, na starom kontientnu vlada do sada najduži mir. To je projekat koji je posle dva krvava svetska rata spojio tada tradicionlane neprijatelje i od njih napravio najbliže prijatelje, partnere i saveznike – rekla je Ana Brnabić.

Tim projektom je stvorena Unija koja je jača od svakog njenog pojedinačnog dela, rekla je premijerka i dodala da će upravo zbog toga što je ujedinjena, Evropa pronaći način da se izbori sa aktuelnim izazovima.

– Ako me pitate zašto je EU važna za Srbiju i Zapadni Balkan, a potom zašto je Srbija ili Zapadni Balkan važan za EU, ja ću reći da je to svakako mir i ono što dolazi s tim mirom, prosperitet i drugačija budućnost – naglasila je Brnabićeva.

1 Comment
  1. Narod komentariše

    Srbija pripada gradjanima Srbije. Ne pripada ni jednom politicaru kao ni Evropskoj Uniji.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.