Srbija oslabljena na Svjetskom prvenstvu: Ne igraju Filipović, Prlainović, braća Pijetlović…

0

Vaterpolo reprezentacija Srbije će na predstojećem Svjetskom šampionatu u Južnoj Koreji nastupiti u kombinovanom sastavu.

Selektor “delfina” Dejan Savić odlučio je da na planetarno takmičenje ne vodi Filipa Filipovića, Andriju Prlainovića, Duška i Gojka Pijetlovića, Stefana i Branislava Mitrovića i Milana Aleksića.

“Sve je po dogovoru. Momci su još ranije prihvatili moj predlog da odmore ukoliko osvojimo Svjetsku ligu. Za nas je Boegrad bio cilj sezone. Ispunili smo ga i sada možemo mnogo lakše da se pripremamo za Tokio. Niz godina, a posebno u posljednje dvije, naši iskusni vaterpolisti imaju ogromna opterećenja. Zato sam odlučio da sada pauziraju, a da šansu konačno dobiju igrači koji bi na velikom takmičenju mogli da osjete pravu atmosferu i sebe predstave kao igrače sposobne da igraju u nacionalnom timu poslije Tokija”, rekao je Dejan Savić.

Srbija će u prvoj fazi igrati sa Crnom Gorom, Grčkom i selekcijom domaćina.

Na spisku od 14 igrača za Svjetsko prvenstvo su Dimitrije Rističević, Lazar Dobožanov, Dušan Mandić, Viktor Rašović, Strahinja Rašović, Nemanja Vico, Đorđe Lazić, Nikola Jakšić, Radomir Drašović, Nikola Dedović, Miloš Ćuk, Ognjen Stojanović, Sava Ranđelović i Veljko Tankosić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.