Srbija dobro prošla: Konkurenti Portugal i Ukrajina

Srbija dobro prošla: Konkurenti Portugal i Ukrajina

Na prvi pogled – dobro smo prošli. Kad se malo bolje zamislimo – moglo je i bolje. Srbija će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo igrati u Grupi B sa aktuelnim prvacima Starog kontinenta Portugalcima, te Ukrajinom, Litvanijom i Luksemburgom.

Da, sigurno bi bilo gore da smo zapali u grupu sa Holandijom i Nemačkom recimo, ali bilo je i dosta boljih opcija, poput recimo Grupe G sa Poljskom i Austrijom.

Našu će grupu mnogi potceniti, ali setite se samo da su se Portugalci prošetali kroz grupu Lige nacija u kojoj su za rivale imali Italiju i Poljsku, iako je Kristijano Ronaldo rešio da odmori, pa nije bio na raspolaganju selektoru Fernandu Santošu. Sa druge strane, Ukrajina je bila prva u svojoj grupi divizije B, pošto je ostvarila dve pobede nad Ukrajinom i jednu protiv Slovačke. Istina, Slovaci su na rezultatski nebitnom revanšu na domaćem terenu deklasirali Ukrajince sa 4:1 i ogolili njihove mane.

Litvanija i Luksemburg – ne bi smeli da budu problem. Uostalom, sa Litvancima smo dva puta igrali u Ligi nacija i obe utakmice dobili (u Viljnusu sa 1:0, u Beogradu sa 4:1). Štaviše, Litvanci nisu uzeli ni bod ni u sudarima sa Rumunijom i Crnom Gorom. Kad je tim iz petog šešira u pitanju, bilo je tu lakših varijanti sa Gibraltarom ili Farskim Ostrvima, ali svakako je bolje Luksemburg nego recimo Makedonija ili Belorusija. Luksemburg je u grupi Lige nacija bio iza Belorusije, a ispred Moldavije i San Marina.

Dobra stvar je i što smo upali u grupu sa pet timova što znači da će Orlovi odmarati u junu kada će Portugalija, Engleska, Holandija i Švajcarska – prvoplasirane selekcije iz divizije A Lige nacija – igrati završni turnir. Mi ćemo moći da odmaramo ili igramo nekakve prijateljske utakmice.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *