“Srbija će u Vašingtonu nastupiti odgovorno, ali neće trpeti diktate i nepovoljna rješenja”

0

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić izjavio je danas da će srpska delegacija, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, na sastanku u Vašingtonu nastupiti odgovorno i sa željom da se ekonomska pitanja između Beograda i Prištine unaprede, ali da neće trpeti diktate i nepovoljna rešenja.

Ðurić je kazao da će Srbija na razgovorima u Vašingtonu nastupiti sa svešću o značaju odnosa Srbije sa SAD i svešću o značaju prilike da administracija američkog predsednika Donalda Trampa otvara mogućnost da se odnosi između Beograd i Prištine reše kompromisno, kroz dijalog.

Nastupićemo sa željom da se ekonomska pitanja unaprede na konkretan i opipljiv način. Želimo da stvorimo šansu za mlade u regionu da mogu da putuju bez granica i administrativnih prepreka rekao je Ðurić za TV Hepi.

O mogućim “nametanjima” Amerike za konačno rešenje, Ðurić kaže da srpska delegacija na tom sastanku neće trpeti diktate i nepovoljna rešenja, ali da će biti otvorena za konstruktivan i ozbiljan razgovor.

Na moguća nametanja ne treba ni da postavljate pitanje kako bi Srbija odgovorila. Oni koji hoće objektivno da sagledaju politiku države i predsednika, mislim da već unapred znaju odgovorpodvukao je Ðurić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.