Srbi na Kosmetu nemaju mira ni na Vaskrs: Kamenovana kuća, razbijen automobil

2

Sramotno je i nedopustivo da u vrijeme kada proslavljaju najveći hrišćanski praznik Uskrs, Srbi na Kosovu i Metohiji budu meta ekstremnih Albanaca i da nemaju mira ni na crveno slovo, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za KiM, a prenosi Tanjug.

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije, sinoć, na drugi dan Uskrsa, kamenovana je porodična kuća Aleksandra Jaćovića iz Kosovske Vitine. On se u trenutku napada nije nalazio u svom domu, ali je u dvorištu kuće bila njegova supruga Dragana, kada su ka njoj poletjele kamenice i upućene joj psovke na albanskom jeziku.

Istovremeno, sinoć je razbijeno staklo i na automobilu đakona iz Orahovca, koji je jutros prijavio incident.

“Ovakvi napadi perfidni su scenario da se Srbi koji su ostali da žive na prostoru Kosova i Metohije natjeraju na zbijeg, a oni koji razmišljaju o povratku, obeshrabre”, kaže se u saopštenju.

Ističe se da posebnu težinu na čitav slučaj baca činjenica da Srbima na Kosmetu nije dozvoljeno ni omogućeno da u miru obilježe svoje vjerske praznike.

“Ni za jedan od ovih napada počinioci nisu otkriveni, niti procesuirani i to govori da fraze o mirnom suživotu, vjerskoj toleranciji i održivom povratku koje slušamo od strane političara iz Prištine, ali i međunarodnih predstavnika, jesu samo prazne fraze koje demantuje realni život”, kaže se u saopštenju Kancelarije za KiM koje je prenijela Politika.

2 Comments
  1. NikšićGolijaKiM komentariše

    A onda pitaju “dobonamjerni” zašto SRBI teže da se ujedine duhovno i da se povežu da budu kao JEDNO BIĆE kao što jesu JEDNO BIĆE! Pa pošto lažni vjernik Krivokuća nije okrenuo glavu ka SRBIMA na KiM niti se zaputao za njihovo zdravlje, položaj koji je ravan mučeništvu u zarobljeništvu, okovani i ograđeni žicom i paćeničkim i mučeničkim životom nečujno jauču da ih neko čuje… taj lažni vjernik čestita praznike šiptarima zajedno sa Bečkom dok mučenici naši trpe zvjerstva tih šiptarskih gamadi i zapadnih NATO hulja… ZAŠTO SRBI TREBA DA SE POVEŽU i da se DRŽE ČVRSTO samo za sebe za SRBE eto zbog ovoga nekog njihovog ažnog bratstva i jedinstva u koji nas guraju da bi nas SATRLI lakše mi moramo da se okrenemo samo SRPSTVU i SRBIMA i da nikome više NIKADA ne vjerujemo… moramo da se povežemo mi SRBI i da radimo na ineresu nas SRBA i nikoga drugog… neka laju, reže i šta hoće ali NIKAD više ne dopustiti da nas zavedu pričom o bratstvu i jedinstvu – kad god smo pomagali “braći” da se oslobode okupatora i u HR i u BiH i bilo gdje , iskoristili s nas da ginemo za njih a onda čim im se ukaže priika uzmu našu zemlju , prtjeraju nas i ostanemo bez iđe išta… NIKAD VIŠE TO LAŽNO BRATSTVO jer ono više ne poszoji, postoje samo oni koji žele da satru SRBE i SRPSTVO i to je jedina ISTINA.

    7
    1
  2. Ivi komentariše

    Nećete ga ni imati dok vam NATO čizma maršira po Kosovu. A nijeste ni Irak ni Avganistan da ih u svojoj krvi izpratite lopingere i okupatore.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.