Sramota: Za premijera je NATO intervencija, a ne zločin

1

Predsjednik Vlade Duško Marković poručio je, povodom dvadesete godišnjice intervencije Sjevernoatlantskog saveza, da Crna Gora danas, kao nezavisna država, dio velike evroatlantske porodice i buduća članica Evropske unije, o svojoj budućnosti odlučuje sama, ali da se sa pijetetom sjeća nedužnih žrtava intervencije iz vremena kada naša zemlja nije imala kontrolu nad dešavanjima koja su je okruživala.

“Navršava se dvadeset godina od intervencije Sjevernoatlantskog saveza u Saveznoj Republici Jugoslaviji. Tada je na sjeveru Crne Gore, u Murinu, tragično stradalo šest nedužnih civila, među njima i troje djece. Država Crna Gora nikada neće zaboraviti nedužne žrtve. Intervenciju Sjevernoatlantskog saveza 1999. godine, Crna Gora nije željela niti je do nje dovela. Crna Gora je tada bila dio druge države i dio sistema u kojem nije imala kontrolu nad dešavanjima koja su je okruživala“, poručio je predsjednik Vlade.

Marković kaže da uz izražavanje pijeteta prema stradalima i prisjećanje na teško vrijeme upućuje građanima poruke za budućnost.

1 Comment
  1. Vasilije komentariše

    Mislim da Srbima i pravoslavnim Crnogorcima nisu po volji NATO ni Markovic (Srbi će poslije razvlascivanja hobotnice biti velika većina pravoslavnog naroda).

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.